Как да изберем слънчеви очила, пасващи на лицето ни

Независимо дали ще ги използвам като аксесоар или пък слънцето наистина дразни очите ни, слънчевите очила са задължителни през летните месеци. Говорейки за летните месеци – те са ни точно под носа. Температурите се променят толкова рязко че както преди 2 семици беше студ, а днес е над 20 градуса, така и след една седмица ще бъде 40 градуса. Силните слънчеви лъчи стават все по-опасни за очите ни. Сега е момента да изберем новия си чифт слънчеви очила. Няма време за отлагане. Лятото чука на вратата.

На всяка дама лицето е специфично и се различава от това на останалите. Точно по тази причина ако чифт слънчеви очила стои добре на една
манекенка не може да сме согурни че ще пасне и на нашето лице. Очила се избират с пробване а не с гледане по каталозите.

Лицата може да бъдат овални, продълговати, тесни и широки. Универсални опчила няма, но със сигурност има такива модели, които ще паснат перфектно на нашето лице, така сякаш са създадени специално за него.

Естествено, преди да излезете на шопинг трябва да имате някаква идея и насока какво точно търсите. Не може да се втурнете на сляпо и да изпробвате всеки възможен модел. За UV защитата и поляризацията изобщо няма да коментираме. Здравето на Вашите очи не бива да бъде поставяно по въпрос. Тук разглеждаме слънчевите очила като моден аксесоар и ще обърнем внимание само на това кога ще ни стоят добре на лицето.

Ако лицето ни е с квадратна форма и добре да изберем слънчеви очила с овални форми. Например очила тип „бъбреци“ или още известни като „холивудско ченге“ ще са доста подходящи за нас. Специално при този модел няма да сгрешим ако се спрем и на напълно огледална плака.

Ако пък лицето Ви е с овална форма е добре да изберем ръбести очила, а защо не и правоъгълни. Мисля че схванахте идеята. Търсят се недостатъците и се компенсират със слънчевите очила. Ако лицето е обло – нека вкараме малко ръбове в излъчването. Ако пък е обратното – нека вкараме овални форми. В това може да се убедите и сами след десетки изпробвани модели. Специално за този тип лице препоръчвам слънчеви очила тип „котешки очи“. Изключително актуален модел за лятото на 2012-та.

Разбира се има и други типове лица, най-често смеска между тези два. Ако Вашето е такова сте по-свободни в избора си, но все пак трябва да се съобразявате с гореспоменатото правило. Не забравяйте че сред всички възможни аксесоари за летните месеци, очилата остават най-ефектния.