Как да избираме парфюм?

Няма идеален съвет за това, защото всеки интерпретира миризмите по свой собствен начин и освен това един и същ аромат може да се окаже напълно различен в зависимост от типа кожа, цвета на косата, темперамента и дори сезона. Има обаче важни нюанси ако, не искаме да изглеждаме вулгарни или с липса на вкус.
Като начало, когато избираме парфюм, не трябва да се доверяваме на никой друг освен на себе си. Когато вдишате от аромата си представете, че сте облечени в него като дреха, която никой не може да види. Добре ли Ви стои? След като потренирате малко ще се научите кой аромат Ви допълва най-добре. Второ – не купувайте евтини парфюми от подозрителни места. Трето – когато използвате парфюми е важно да се съобразявате със сезона, дрехите и местата, които мислите да посетите. Знае се, че дневните парфюми са по – неуловими и леки в сравнение с вечерните, които се считат за по-силни и богати на аромат и мистериозност.

На работа, в офиса или просто на разходка е по-добре да се използват дневни парфюми. През нощта, например в театъра, е от съществено значение да се наблегне на лукса.

Когато се подготвяте за среща, избягвайте парфюми, които съдържат лавандула, дърво и бергамот. Вашето тайно оръжие е да съблазните половинката си, да разтърсите сетивата й, а не да демонстрирате горда независимост и отдалеченост. Ето един съвет от стар руски парфюмер, който е работил дълги години за CHANEL „През нощта използвайте парфюми с плодови аромати – те предизвикват чувство за добър вкус. Тези аромати превръщат жената от цвете в сладострастен плод, който обещава удоволствие.

През зимата са препоръчителни парфюмите с кипарис. Техният силен и изострен аромат на дърво подчертава лукса на кожата и ни внушава чувство за вътрешна топлина. Всъщност през 1948 г. Rochas за пръв път представя специален зимен парфюм, който да се използва само върху кожата.

През лятото е препоръчително да се използват „сладки“ парфюми и такива с аромат на цветя. Те карат жената да се чувства като разцъфтяващо, свежо цвете.

Никога не прекалявайте с парфюма. Психолозите са доказали, че нашите сетива спират да усещат миризмите, които използваме, но хората около нас ги усещат много силно. Затова не прекалявайте, освен ако не искате да се превърнете в обект на раздразнение.