Как да правим пари от блог

Начини да се правят пари от блог.

Първия начин и основна причина за много блогове да възникнат е за да се продава нещо. Или най-малкото да се рекламира някакъв продукт или услуга.Също така реферални линкове. Това е и най-сериозния нячин да се правят пари от блог.

Важно е ако се започва блог с тази цел да се направи подробен план за работа. Като всеки друг бизнес и при онлайн бизнес се изисква планиране. Трябва да се направи сериозно проучване в търсачките и социалните мрежи какво се търси, популярните продукти.

Следващата стъпка е да се измисли подходящо име за домейн и да се намири качествен хостинг. Това е разбира се ако човек има сериозни намерения и е склонен да прави инвестиции. По този начин ще има пълен контрол над блогът. Ако не, не е проблем да се направи и в Blogger или WordPress.Лесно и без никакви познания по програмиране.

След това да се проучат думите (keywords) които се използват в търсачките за намиране на тези продукти.Това е от основна важност за успеха на начинанието.

Важно е тези думи да се сложат в мета таговете на блога.Да се използват за заглавието на страницата и също така да се използват в първите едно-две изречения на текста.Но всичко това трябва да е написано със смисъл и с качествено съдържание за четене от хора. Защото все пак идеята на блогът е да бъде посещаван от хора, не от машини.

Тук идва и най-важната част. Съдържанието на текстовете. Предимството на блоговете е, че дори и без професионална помощ може да постигне добра класация в търсачките ако има качествено съдържание и се публикува често.

Това не означава, че не трябва труд и усилия да се рекламира.Най-успешните начини са да се публикуват статии във форуми, социални мрежи и да се добавят линкове в тях.На тази тема ще напиша отделна публикация другата седмица. Също така да се добавят линкове към блогът, по възможност в блогове и директории с подобна насоченост.

Вече след време, когато блогът е добил популярност и има посещаемост може да се правят пари от реклами в Google ad sense например.

Ако има голяма посещаемост вече може да се продава рекламна площ и на други рекламодатели.

Но дори и да не е започнат с комерсиална цел. Дори да е на социална тема или нещо лично, ако добие популярност и има много читатели и редовни посетители, не пречи да се печелят пари от реклами.

Информация за различни начини за правене на пари онлайн може да намирите на този адрес:

http://prihodivneta.blogspot.com