Как да сменим твърдия диск при лаптопи Acer Aspire

Серията Aspire на Acer включва лаптопи, които са способни да извършват разнообразни задачи, от възпроизвеждане на сложна мултимедия до редактиране на обикновени документи. Често се случва капацитетът на оригиналния твърд диск (харддиск) при новозакупени лаптопи, не само на Acer, с течение на времето да се окаже малък за всички файлове, които желаем да съхраним или самият харддиск да бъде повреден. Тогава се налага да добавим допълнителен твърд диск за лаптопи или да сменим стария. За щастие, серията лаптопи Acer Aspire са лесни за модификация. Всичко от което се нуждаем, е отвертка и желание.

1. Отстранете батерията на лаптопа. При почти всички лаптопи на Acer батерията се изважда много лесно. Просто обърнете лаптопа с дъното нагоре. Батерията се намира отзад и трябва просто леко да натиснете и да я издърпате плавно.

2. Локализирайте мястото на твърдия диск. Твърдият диск на всички лаптопи се намира вътре в корпуса. При всички лаптопи Acer Aspire твърдият диск е покрит с капак, закрепен към корпуса на лаптопа с винтчета. Обърнете лаптопа, за да видите капака. На самия капак има означение за хард диск.

3. Използвайте отвертката, за отстраните капака. Отстранете всички обезопасителни винтчета, държащи твърдия диск на място.

4. Извадете стария твърд диск и сложете на негово място новия.

5. Покрийте вече сложения харддиск с капака и затегнете всички винтчета на място с отвертката. Сложете обратно батерията на мястото й.

В зависимост от конкретния модел лаптопи Acer Aspire, местоположението на някои компоненти може да варира. Консултирайте се с ръководството, с което са придружение всички модели лаптопи на Acer Aspire, ако изпитвате затруднение да намерите твърдия диск. Изключително важно за всички лаптопи и настолни компютри е да отваряте корпуса на лаптопа или компютъра единствено в следа без статично електричество. Статичното електричество може да увреди вътрешните компоненти при всички компютри и лаптопи. Затова избягвайте изкуствените килими и е добре да сте боси, докато отваряте корпуса при лаптопи или компютри.