Как да търсим изгодни билети за самолет?

С малко планиране и проучване ще можете да пътувате до вашата предпочитана дестинация без това да се отрази значително на вашите финанси. В следващите редове ще се опитаме да представим седем хитри съвета, които ще ви помогнат да намерите по-лесно изгодни полети.
1. Следете, когато в медиите се споменава определена самолетна компания, това означава, че най-вероятно към момента се провежда рекламна кампания и едно от нещата, част от кампанията им е да предлагат временно евтини самолетни билети. 2. Проявете гъвкавост в планирането на пътуванията си. Вторник, сряда и събота най-често по-евтини дни за полети. Това важи и за много късни и много ранни полети. По време на билетите винаги са много по-скъпи. Това е валидно и за периода, когато всички си взимат отпуски. 3. Попитайте пакетните оферти на самолетните компании. Обикновено ако наемете кола и купите хотелски престой от самолетната компания, пакета ще ви излезе много евтин. Не забравяйте да сравните техните цени и изчислете колко би ви излязло всичко, ако резервирате хотел сами.

4. Потърсете сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Потърсете ги в Интернет с ключови думи „евтини самолетни билети“, „самолетни билети цени„, „самолетни билети промоции“ и други, за които може да ви хрумне.

5. Резервирайте отрано. Колкото по-рано направите резервация, толкова по-насметка ще е вашия самолетен билет. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и трябва да измислите план много преди датата, на която ще летите, но средствата, които ще спестите ако положите малко усилия си струват. 6. Питайте се дали авиолинията, с която ще пътувате има програма за лоялни пътници. Може да се предполага, че и друг път ще бъдете с тази авиолиния, и ако спечелите повече точки в вероятно да летите по-евтино или ще придобиете някои привилегии. Не неглижирайте тази възможност.

7. Всеизвестен факт, че едни от най-евтините самолетни билети се предлагат от нискобюджетните превозвачи като: Wizz Air, EasyJet, GermanWIngs, Flyniki и други.