Как и къде да публикуваме добра обява

Един от най-добрите начини да рекламираме стоки или услуги са сайтовете за обяви. Разглеждайки интернет можем да намерим много сайтове за обяви. По-голямата част от тях са т.н. трафик сайтове. Те нямат собствени обяви а крадат обявите на големите сайтове.

Най-добрите  сайтове за обяви са:  bazar.bg, topobiavi.com и новия  сайт за обяви www.alo.bg.

Bazar.bg е собсвеност на Резон медия и предлага доста качествени обяви имайки в предвид, че е свързан със imot.bg, zaplata.bg и mobile.bg.

Topobiavi.com e най добре оптимизирания за гугъл сайт за обяви в България. Може да го видите на почти всяко търсене по каквато и да е ключова дума – ако не на първа страница то поне на първите пет. Друг е въпроса дали като влезете вътре ще намерите каквото искате

Alo.bg e сравнително нов. Какво ме впечатли в www.alo.bg –  имат доста добра търсачка по ключова дума, изключително интересно направено разширено търсене в реално време  и най-важното възможност за безплатна вип обява.

Много важно за доброто индексиране на вашата обява от търсачките е заглавието. То трябва да съдържа 3-8 думи описващи съвсем ясно вашата стока или услуга. Добри заглавия са : „Nokia N78 втора употреба изгодно“ или „Тристаен апартамент София Дружба 3 до магазин Мания“

Друга много важна особенност е да правите максимално описателно вашата обява. Не се скъпете на думи описвайте всяка малка подробност която ви дойде на ум.

Задължително посочете цена – обявите без цена получават от 2-5 пъти по малко обаждания.

Задължително приложете снимка – Една снимка е равна на 1000 думи.

Бъдете искрени и обяснете всичко. Много честа практика е да се спестяват определени подробности  като дефекти и др. защото така обявата става по-малко атрактивна. Това е голяма грешка – ако споделите тези подробности то шанса да ви се обадят е още по-голям защото хората смятат, че сте по искрени и са по-слонни да правят бизнес с вас.

Успех на всички.