Как се купува бална рокля

balna-roklq

Бална рокля

Обикновено покупката на подходяща бална рокля започва с едно (не)разумно пазаруване. Но това не означава да пазаруваме само заради цената на дадена рокля. Този вид пазаруване се състои в това да сме способни да различим качеството в майсторската изработка на роклята и богатството на материята и. Когато пазарувате помнете, че не винаги най-скъпото означава най-доброто. Причината за оскъпяването обикновено се крие в по-голямата реклама на стоката. От своя страна това не трябва да е причината да си я купувате, особено ако е за такъв специален повод.
Как да изберем рокля?

1.Тип тяло

Като първо и най-важно условие е да си изберете рокля, която да подхожда на вашето тяло. Забравете какво виждате по списанията. Списанията продават мечти и вълшебната рокля на момичето на картинката, може да изглежда кошмарно на вас. Защо? Обикновено причината е че вие и тя имате различен тип тяло.

2. Въпрос на качество

След като веднъж сте решили проблема с тялото, пред избора на рокля идва въпроса за качеството: Трябва да различите качествената изработка от некачествената такава. Ето някои неща за които трябва да се огледате:

3.Процес на създаване – или как е била направена роклята.

Попитайте се всички тези въпроси: Изглеждат ли шевовете прави или са прекалено груби? Правилно ли са завършени ръкавите? Какво е положението на подгъвите? Ако роклята е с ръкави – подравнени ли са те? Има ли роклята подплата? Шевовете криволичат ли, така че роклята да изглежда несиметрична и изкривена? Яката точно в центъра ли е или от едната страна е по-дълга отколкото другата? Понякога когато се правят рокли, производителите не са толкова внимателни, колкото биха могли да бъдат, и резултата е един лош продукт.

4.Платове

Колкото един плат е по-добър толкова по-добре изглежда. Когато става въпрос за платове, обикновено можете да установите качеството им като ги докоснете(спомнете си израза „мек като коприна“) Ако не можете да ги пипнете тогава попитайте направо продавачите. Най-добре е да потърсите гаранции за качество от производителя.

5.Стил-Кройка

Има само едно правило: Колкото по-семпла е роклята, толкова по-висока стойност е тя (haute couture).

Това е така защото в света на модата простотата е равнозначна на елегантното, изтънченото, усложненото и скъпото в избора. Рокля пълна с украса, мъниста, пайети и не-значителни пухчета обикновено се счита за безвкусна и евтина – едно абсолютно „не“ в областта на модата. Понякога производителите поставят този вид върху дрехата за да прикрият бедната кройка. Но една семпла рокля не може да прикрие couture си. Тя или е добра couture, или не. Затова когато търсите, търсете простотата: Толкова е лесно!