Карането на ролери е много популярен спорт

В разгара на лятото ще обърнем поглед към един много популярен за хората от всички възрасти спорт – карането на ролери. Това е любимо занимани за малки и големи, за мъже и жени. И поради тази причина решихме тази седмица да ви предложим един единствен купон за намаление, но той ще важи за всички модели ролери закупени от нашия онлайн магазин. Кодът ви дава право на отстъпка от цели 20% и той е: 0107082011rollers.

Ето и нещо интересно за ролерите

Много хора мислят, че ролерите са сравнително ново изобретение и популярна играчка за децата през 21-ти век. Всъщност обаче те съществуват вече повече от два века и имат много други функции освен детската игра.

Най-често срещания вид ролери днес са редовите, т.е. тези, на които колелцата са наредени в една линия. Този начин на подредба, за разлика от класическия с четири колелца наредени като гумите на кола, позволява да се предвижвате доста по-бързо за сметка на факта, че е по-трудно да пазите баланс. Нещо подобно се получава и когато децата се учат да карат велосипед без помощни колелца.

В действителност първоначалната цел при създаването на ролерите (или кънките) е била предвижването – един вид обувки на колелца, които можеш да обуеш и с които да се придвижваш от едно място на друго с по-малко усилия. Въпреки че е рядкост, много хора все още използват именно такива кънки и днес. Това са предимно тийнейджърите, но някъде по света може да видите и служители на различни длъжности, които ги използват за придвижване вместо велосипед.

Карането на ролери е доста популярен спорт и се смята, че скоро може да бъде включен и в олимпийската програма. Правят се скейт-паркове, които да приютят почитателите на карането на ролери и където те да могат да изпълняват трикове подобни на тези правени със скейтборд. Скоростното състезаване с ролери е също доста популярно. При него състезателите се съревновават кой ще премине по-бързо някакво определено трасе с препядствия.

Ако все още се съмнявате в популярността на карането на ролери, просто трябва да обърнете внимание колко много хора го практикуват всеки ден из спортните паркове. А в цял свят се организират специални събития посветени на този спорт, като най-известното от тях е Paris’ Friday-night Pari Roller, подобни също се организират във всички най-големи градове на планетата – Берлин, Токио, Лондон и много други.