Картините на Стефка Балджиева – магия, сътворена с пръсти, или живопис от дъното на душата

Стефка Балджиева е нетрадиционен художник с богат творчески опит. За период от 21 години тя има 23 самостоятелни изложби и над 5000 нарисувани картини.

Стефка Балджиева е носител на три златни отличия за принос в съвременната живопис, едното от които е с международно признание (Дубай, 1999 година). Методиката й на рисуване е отразена в енциклопедията „Кой кой е в България“. Нейни картини има в частни колекции в САЩ, Канада, Германия, Русия, Гърция, Македония, Израел, Венецуела и др.

През 2001 г. колекция от 50 картини на Стефка Балджиева получава оценка от най-големият аукцион в Лондон – “Сотби’с”. По този начин авторката става единственият български художник, сертифициран от престижната аукционна къща. И до днес тези картини се представят и предлагат от голяма лондонска бизнес организация.

ГАЛЕРИЯ

В галерията са изложени новите творби на Стефка Балджиева. Уникалните картини са силно въздействащи на всеки, докоснал се до творчеството на нетрадиционната художничка. Магията на цветовете, оригиналната аранжировка и цялостното интериорно решение създават чувство на уют, аристократизъм и галерията става чудесно място за релакс на посетителите. Картините са уникати, тъй като художничката не повтаря нито един сюжет, поради специфичната методика на рисуване.

ЕКЗОТИЧНО ИЗКУСТВО

В галерия „Стефка Балджиева“ може да намерите и уникални пластики от дърво и камък, които имат място при аранжирането на авангардни жилища. За любителите на екзотичното изкуство това е специален подбор от произведения на художествените занаяти от Индия, Непал, Индонезия, Тайланд, Сирия и др. Ще останете в плен на красотата и ще внесете в дома си част от традициоте на древните народи. Ценителите и колекционерите ще открият старинни изработки от тиково дърво и вулканичен камък.

КУРСОВЕ ПО НЕТРАДИЦИОННА ЖИВОПИС И АРТТЕРАПИЯ

(три нива по пет дни)

През 2000 година Стефка Балджиева създаде единствената по рода си методика за развитие на скрития творчески потенциал на човека. „Школата по нетрадиционна живопис и арттерапия“ няма аналог в световната практика и вече 10 години хора от различни възрасти възстановяват вътрешната си хармония, рисувайки с пръсти. Творческият процес се провокира чрез работа на подсъзнателно ниво, което води до отключване на неподозирани заложби не само в областта на изобразителното изкуство, но и в други области.

Методиката на Стефка Балджиева намира широко приложение като терапия чрез изкуство за ликвидиране на стреса и нервното напрежение, които са едни от основните страдания на съвременното общество.

Школата по нетрадиционна живопис не дава само методиките на обучине в професионални и трикови техники на рисуване. Тя дава цялостната философия за формиране и развитие на личността чрез магическата сила на изкуството.