Картини от три Българии

kartini-ot-3-balgariiСлед като чух много реклама и коментари за книгата на г-н Петко Бочаров “Картини от три Българии”, реших да я закупя. Купих книгата от електронната книжарница на BOOKTRADING – www.booktrading.bg.

Това за мен е българската книга на 2009-та година. А може би и на 2010-та.

Тъй като си купих книгата по препоръка на роднина не бях много сигурен какво ме очаква. Аз съм инженер човек и не разбирам от журналистика (или поне доколкото има такава у нас). И все пак още от първите страници сякаш се пренесох преди години в една друга София. Наистина като картини оживяха отминалите дни на романтичния и зелен град София. Езикът на който е написана книгата е достъпен и толкова увлича, че не разбрах кога прочетох книгата на един дъх. Според мен тази книга е своебразен филм за отминали времена и най-вече за една доста по-ралзична София. Тази София взе да ми липсва. Книгата някак си пробуди в мен една носталгия и желание да живея в онова време. Времето когато сме можели да дишаме свободно чистия въздух на бившата ни зелена столица София. Сега когато пиша тези редове сякаш чувам тропота на каруците рано сутрин, който е събуждал жителите на столицата. След като я прочетох девиза “Расте но не старее” някак си вече стои не на място. Имам чуството, че София е все по-стара. Като една достолепна дама, на която годините вече и тежат и много съвременни образувания (сгради), като рак разяждат дробовете и. Вече не се чуствам на място, искам да чувам все повече шума на листата от улицата, като в детските ми години, да чувам песента на птиците. Всичко това вместо псувните на шофьорите на различни диалекти. Книгата направи пътуването във времето възможно. И наистина пътувах във времето и се върнах обновен с усмивка и пърхащо сърце! Препоръчвам я на всеки !!!!

С тези редове се подгответе за дълго пътуване! Пожелавам Ви приятен път!.

Източник – www.magistrala.net

Магистрала НЕТ е мястото за подпомагане на свободния избор на стоки и услуги в България. Тук всеки може да напише материал за стока или услуга – дали е доволен или не.

HTML Version:

Text Version:

Картини от три Българии

Article Url: