Катеренето и страха

Скалното катерене не е по-различно от всяка друга дейност до толкова доколкото страха може да се окаже непреодолима бариера или ако бъде използван правилно, страхотен стимул, който да ви накара да изпитате незабравими емоции.

Страхът играе важна роля в нашия ежедневен живот. Страх изпитваме в работата си, страх изпитваме като брачни партньори или родители, а дори шофирането може да се окаже смразяващо преживяване. По същия начин и скалното катерене, наред с всичко, с което е свързано, ни кара да изпитваме страх.

Както физическата подготовката и тренировките са важни, за да бъдете успешен катерач, по същия начин трябва да тренирате и съзнанието си. Силата и баланса са важни и полезни, но още по-важно е правилното разбиране и преценяване на предизвикателствата и опасностите. Само тогава ще можете да се справяте с тях. Също като в реалния живот, ако познаваме и разбираме нашите страхове, ще можем да ги превъзмогваме и да постигаме по-добри резултати.

Как обаче да се справяме със страха? Докато в този спорт се използва екипировка и помощ от други катерачи, това означава, че само един катерач е в контакт със скалата. И освен ако не сте се научили да се справяте с това, може да се озовете в ситуация на голямо разочарование.

Разберете, че скалното катерене ще ви накара да се изправите срещу най-големите си страхове, които лежат дълбоко в подсъзнанието ви. Ако направите това и поработите върху тях, то тогава наистина ще можете да се наслаждавате на този чудесен и вдъхновяващ спорт.

Бизнес експертите са показали, че страха от провала може да бъде страхотен мотиватор за постигането на цели, които мнозина никога не са смятали за възможни. Разбирането на страховете, без значение дали в скалното катерене, бизнеса или личните отношения, може да ви мотивира за все по-големи постижения.

А сега отивайте да се катерите!

За най-добрата спортна екипировка за катерене и много други спортни стоки, туристическо и къмпинг оборудване, посетете нашия онлайн магазин.