Клапи против образуването на конденз при алуминиева и PVC дограма

Причини за появата на влага и конденз. Проблемът с прекомерното овлажняване на жилищните помещенията и появата на конденз е много разпространен след подмяна на старата дограма с нова PVC или алуминиева. Причините за наличието на влага могат ба бъдат различни: влажност, получена при ново строителство; водни изпарения от домакински дейности; влага, отделяна от хора и животни; вода, стичаща се в мокри помещения; вода, използвана за почистване; влага по повърхността или във вътрешността на строителни части (от кондензация на водни пари) ; при недостатъчно отопление на помещенията и др. Появата на конденз започва от края на стъклото, като най-студената част от жилището.

Образуване на конденз при смяна на дограмата.

При поставянето на качествена и добре уплатняваща PVC или алуминиева дограма със стъклопакети и след изолирането на сградата в помещението се прекъсва достъпа на външен въздух, а от тук и пътя на естествената вентилация. Качествената дограма пропуска през себе си съвсем минимални количества въздух, топлоизолацията на стените, както и някои видове латекс и миещи тапети не позволяват на стената да „диша” и се получава така,че всички водни пари си остават в стаята. Настъпва липса на входящ поток въздух и въздухът в помещенията се замърсява до недопустими за комфорта на обитаване нива и така се стига до появата на конденз и повишаване стойностите на влагата, което от своя страна е благоприятна почва за развитието на мухъл.

logotop

Клапи против конденз при PVC и алуминиева дограма.
За елиминирането на тези проблеми е необходимо да се осъществи контролирана постоянна вентилация, която да извежда навън влажния и замърсен въздух. Поради тази причина „Стройпродукт Крайчев” Ви предлага лесно и достъпно решение, състоящо се в монтирането на специални клапи за въздух с марката REHAU против конденз при PVC и алуминиева дограма. Клапата се отваря и затваря плавно в зависимост от относителната влажност в помещението, без да има повишаване на шума и прахта , която прониква през прозореца. Необходимото минимално вентилиране се постига с монтирането на поне една клапа в помещение. В случай, че вентилационните клапи не са вградени в дограмата Ви, ние от „Стройпродукт Крайчев” можем да ги монтираме допълнително без да се налага демонтиране на стъклопакетите и фпезоване на касата. Монтажът, при който не се нарушава целостта, става бързо като се изреже част от уплътнението на дограмата и на негово място се постави подобно гумено уплътнение, което осигурява проникването на свеж въздух по всяко време.