Кой може да управлява вашата онлайн репутация?

В последно време се изписа много за онлайн репутация и положително позициониране на всяка развиваща дейност фирма и популярен човек. Търговец който държи на безупречната си репутация и предметите, с които се занимава фирмата му или изработва подобни е разумно да изпрати повече данни за тях в нета, но приемливо ли е само това? Ако притежавате уебсайт, който се позиционира в водещите резултати описващи вашите услуги може да се приеме, че в един от многото етапи сте настигнали целта си, но защо и още 4-5 резултати от първите няколко да кажем да не са линкове към ваше съдържание?

Ако вече имате нужните знания в детайли и с тършуването в често използвания нет сигурно вече знаете, че търсачките визуализират по подразбиращи параметри по десет линка на началната страница от диренето. В изходните резултати е вероятно да има одобрително текстово послание за продаваните от фирмата ви марки и продукти, но не е невъзможно да има и отрицателни мнения за тях, които евентуално сигурен съм че няма да одобрите особено след като потребителя на интернет може да ги прегледа мигновено щом извърши търсене по примерните думи, които ви засягат.

В тази статия желая да ви обърна внимание, че всичко това е само за момента, защото вече съществуват достатъчно екипи, които провеждат изграждане и поддръжка на онлайн репутация. Достатъчно е да заключим, че те по подразбиране вземат прилежно участие в подкрепата на приемливото марка и се грижат информацията, която е на началните страници в дирещите машини да е или плюсова или неангажираща. Така доста сърфиращи в интернет които попаднат на нея, ще оценят плюсовите характеристики на човека или стоката, който е фокусиран и всички нежелани отклици да изпаднат на задни места в изобразените линкове.