Колко струва уеб дизайна

Току що сте научили от приятел за ползите от имането на личен или корпоративен уеб сайт и един от основните въпроси, които изникват е цената на тази услуга. Най-важното нещо за нея е факта, че тя е доста комплексна и зависи от доста неща.

Първото нещо, което трябва да направите е да изберете уеб дизайн студио, което да свърши работата. Аз лично предлагам студиото за уеб дизайн RasterMania. След това трябва да намерите портфолиото на тази компания и да проверите техните предишни творби и как точно са се справили с тях. Добра идея е също така да проверите дали все още са онлайн, защото ако са то тогава те са полезни за техния собственик. В нашия случай можете да намерите портфолиото на RasterMania от тази страничка.

Ако не можете да намерите портфолиото на дадено уеб дизайн студио, то тогава в никакъв случай не работете с тях, понеже те или нямат никакъв опит в тази сфера или пък нямат нужните умения и ги е страх да не изплашат клиентите си с това портфолио.

Освен качеството на работа други фактори, които имат сериозно влияние върху цената е броят на страниците, от които ще се състои сайта Ви. За обикновено личен и корпоративен сайт са необходимо 5-10 странички, докато ако сте голяма компания със стотици различни продукти, то тогава ще Ви трябват много повече страници.

Друг доста важен въпрос е дали ще се ползва CMS(готова система) или пък всичко ще се пише наново. Първият вариант е по-евтин, а и след една добра обработка е напълно възможно да няма почти никакви прилики с оригинала. Вторият вариант е по-скъп, но пък ще разполагате със сайт, който никой Ваш конкурент не може да свали от нета и само след броени дни работа да разполага със сайт подобен на Вашия.

Разбира се има още доста неща, които участват при оформянето на цена за уеб дизайн на даден сайт, за които нямаме време да говорим в тази статия. Най-добрият съвет, който мога да Ви дам е внимателно да прецените всички възмозности и да изберете най-добрия за вас.