Колко струва услугата интериорен дизайн?

В България широко е разпространено мнението, че услугата интериорен дизайн е много скъпа и само богатите могат да си я позволят. Това не e точно така. Искаме да внесем малко повече информация относно това колко струва услугата интериорен дизайн.

Замислете се колко ви е целия бюджет за ремонта или обзавеждането на определен обект (апартамент, къща, заведение, хотел и т.н.).  След това сравнете сумата, която давате за интериорен дизайн. По наши наблюдения процента за проектиране спрямо общия бюджет за обзавеждане е от 3% до 6%. Как ви се струва? Все още ли си мислите, че услугата интериорен дизайн е много скъпа и недостъпна?

Всеки човек може сам да се справи с обзавеждането, но то отнема много време  и грижи да се открие подходящото за него решение. Всеки се е специализирал в определена област и е силен в нея. Ако човек спести времето за обикаляне по магазини, организация на ремоната, следене на това как вървят нещата, контрол на отделните процеси и възложи изготвянето на интериорен проект на фирма той ще спести доста време и пари. Какво имам предвид? Всеки е силен в своята област и ако работи това което може, ще изкара пари да си позволи да плати на фирма, която да му предложи професионално интериорно решение и той ще разполага със своето време за това, в което е силен и което му носи пари. Иначе човек ще си разделя времето от същинската работа и работата по откриване на решения за обзавеждане. По този начин ще пострада освен работата, в която е силен и която му носи дохода, а и ще жертвате личното си време да обикаляте по магазини. А всеки знае поговорката за двете дини под една мишница icon_smile-2-2 .

В България цените за проектиране на кв.м. са доста различни, но с течение на времето смятам, че нещата ще се уеднаквят. Все още няма организация, която да регулира цените и това, което се получава срещу тях. Мисля, че рано или късно и тази организаиця ще стане факт.

Повечето хора си мислят, че проектирането е избиране на цветове и мебели. Но услугата интериорен дизайн е много повече от избора на определени елементи на интериора. Вижте съдържанието на елементите на услугата интериирен дизайн, според нас. Вижте работата, която ние ще извършим когато ползвате услугата интериорен дизайн при нас:

1. Елемент от интериорен дизайн „Зониране и ходови линии“. 2. Елемент от интериорен дизайн „Аранжировка“. 3. Елемент от интериорен дизайн „Разгъвки“. 4. Елемент от интериорен дизайн „Позициониране на В и К и Ел. изводи“. 5. Елемент от интериорен дизайн „Проект на санитарни помещения“. 6. Елемент от интериорен дизайн „Проект и избор на настилки“. 7. Елемент от интериорен дизайн „Проект софити“. 8. Елемент от интериорен дизайн „Избор и позициониране на осветление“. 9. Елемент от интериорен дизайн „Проект на мебели“. 10. Елемент от интериорен дизайн „Цветови решения (латекс, мазилки)“. 11. Елемент от интериорен дизайн „Избор на интериорен текстил (завеси, щори, дамаски)“. 12. Елемент от интериорен дизайн „Декориране (избор на тапети, вази, картини и други декоративни елементи)“. 13. Елемент от интериорен дизайн „Визуализация (3D проект)“.

14. Елемент от интериорен дизайн „Авторски надзор“.