Купете ученическа раница

Наближава първият учебен ден и може би търсите да купите раница за детето си, но не сте сигурни как да изберете подходяща? Все пак доста се е изговорило за това как раниците изкривяват гръбнака на детето. Какво трябва да правите в такъв случай като родител?

Ето няколко съвета за това на какво да обръщате внимание като родител, когато купувате раница. Надяваме се, че поне някои от тях ще се окажат полезни за вас.

Не купувайте първата раница, която видите без значение колко мрънка детето ви за нея. Разгледайте и други магазини. Разгледайте спортните магазини и МОЛ-овете, потърсете в интернет. Опитайте се да проучите какво се предлага и колко ще ви струва то. Проверете също предлага ли се гаранция за продукта и какви са условията за връщане на закупена стока на магазина. Някои от известните производители на раници предлагат доживотна гаранция за стоките си. Ако имате проблем с продукт на такава фирма, би трябвало те да го заменят с чисто нов след като им го изпратите.

Не купувайте раница, която е просто няколко лева по-евтина от тази, която се предлага с гаранция. Ако ви се наложи да я заменяте, може да се окаже, че в крайна сметка сте платили за две такива раници, отколкото ако бяхте избрали другата, за която има гаранция.

Купувайте най-доброто, което можете да си позволите. За предпочитане е раницата да е с широки презрамки и ако може да е с колан за кръста. А още по-добре ако и гърбът и е подплатен и е с гръден колан.

Не се залъгвайте да купувате модерните раници, които децата харесват, ако те нямат поне някои от елементите за безопасност. Това важи особено при момичетата. Проверете в интернет за отзиви и коментари относно модела раница, на който сте се спрели. Хората обичат да споделят и ако има клиенти, които са недоволни точно от тази раница, то със сигурност ще намерите някакви коментари по въпроса във форумите и други места в мрежата.

Не купувайте раница само защото е на ниска цена, заради марката или защото всички приятели на детето ви имат такава. Не купувайте само защото то мисли, че с нея ще бъде “готин”. Разгледайте добре раницата. Уверете се, че е направена от издържливи материали, погледнете дали шевовете и са наред и дали циповете и се откопчават и закопчават нормално.

Не се залъгвайте с глезотии. Само защото дъщеря ви харесва някои анимационен герой не означава, че трябва да и купите раница, която е неподходяща за нея. Вместо това вземете и чадър с образа на този герои. Трябва предварително да знаете какви функции искате да има раницата, като например допълнителна подплата на гърба и презрамките или кръстен колан. Не купувайте раница за вас или за детето ви само защото това е последната модна тенденция и всеки трябва да я има.

Наблюдавайте и изисквайте от детето ви да носи раницата си както трябва като използва и двете презрамки и колана на кръста. Не му позволявайте да я носи на едното рамо или да я пълни с ненужни джунджурии като mp3-плейър, различни игри и т.н. Те не само добавят допълнителна тежест, но също така ще му пречат в училище.