Кухня и всекидневня в едно?

Имате голяма кухня, която ползвате като всекидневна? Много от домакинствата са така устроени и не малко от нас срещат трудности с декорацията на този тип помещения. Надяваме се тази статия да ви наведе на някои идеи за дизайн на кухнята и всекидневната, начини да подчертаете и двете стаи без да зидате стени между тях.

Едно дребно нещо, което няма да ви струва много пари е боядисването на стените или облепването им с хубави тапети. Изберете различни цветове за кухненската част и за всекидневната, но такива, които си подхождат, които се подчертават взаимно. Дори може да боядисате едната част и да поставите тапети на другата. Може да използвате декоративни ивици за условно разделение и същевременно подчертаване на отделните части на помещението. Избягвайте да правите големи промени, не правете твърде голямо различие между двете части на стаята. Леки, ненабиващи се на очи промени, постигат по-добър ефект и визуално влияние

Друга добра идея, която се практикува в някои домакинства е поставянето на мокет, килим или друга мека настилка във всекидневната част и ламинат или теракот в кухненската. Така ще постигнете едновременно добър вид, различие между двете части на помещението, удобство в холната част и лесно почистване на пода в кухненската.

Сигурно има още много начини за промяна на дизайна на обединените кухня и хол, подчертаването на двете помещения и запазването на приятния вид на стаята като цяло. Може да импровизирате, може да потърсите и друга информация – все пак Интернет е необятно море. Но каквото и да правите, важното е на вас да ви харесва.

източник:  www.modazadoma.com