Къмпинг оборудване

Едно от най-добрите неща, които може да направите, за да си починете в нашата страна, е да излезете сред природата. Няма значение дали сте го правили милион пъти преди това или това ще ви е за първи път. Да сте екипирани с правилното туристическо оборудване е от съществено значение за това да прекарате добре сред природата.

Когато се готвите да прекарате няколко дни на палатка е добре да направите списък с необходимото туристическо и къмпинг оборудване, от което ще имате нужда. Важно е да сте подготвени ако ще ходите някъде, където няма населени места наблизо.

1. Подготовка и планиране

Подготовката и планирането на вашето пътуване е първата стъпка от него. Когато сте готови да започнете да подготвяте необходимата ви екипировка и оборудване, направете списък с нещата, които ще вземете със себе си. Отмятайте ги едно по едно от този списък, за да е сигурно, че няма да забравите нещо. Това е най-добрата система, за да сте сигурни, че сте взели всичко необходимо.

2. Подслон и настаняване

Подслонът за лагеруване или мястото, където ще се настаните, са много важни неща за всеки турист. Уверете се, че сте приготвили всички палатки, спални чували и друго оборудване, което ще ви е необходимо, за да лагерувате сред природата. Добре е да имате някакъв подслон все пак, който да ви пази не само от капризите на времето, но и да ви дава известна сигурност. Допълнителните неща като одеала, постелки за спалните чували, самонадуваеми възглавници и т.н. ще направят нощуването ви по-удобно и приятно.

3. Тоалетни принадлежности

Вземете и тоалетните принадлежности, от които ще имате нужда. Най-вериятно няма да ви трябва грим и лак за коса докато сте сред природата, но ще имате нужда от други неща като тоалетна хартия, сапун, шампоан, четка за зъби. Добре е да си носите и допълнителен чифт бельо и кърпа, за да можете да се освежите.

4. Дрехи

Като стана въпрос за облекло, уверете се, че носите подходящи дрехи за пътуване. Най-вероятно няма да можете да си ги перете докато сте сред природата, за това по-добре е да вземете достатъчно, за да може да ги сменяте, когато има нужда. Но все пак не прекалявайте с това, не е необходимо да помъкнете целия си гардероб. Трудно се пътува с много багаж! Ще имате нужда от панталон, топла блуза или друга връхна дреха, чорапи (задължително и резервни), бельо и някакво облекло, което да ви пази от дъжд в случай, че Майката Природа реши да ви поизмокри малко.

5. Къмпинг оборудване за хранене

Ще трябва да се храните докато сте в планината, за това уверете се, че сте взели със себе си и туристическите принадлежности за това. Носете си туристическото котлонче, съдовете и приборите за хранене, термоси и термо-чаши и други принадлежности за съхранение на храна. Не забравяйте торбичките за боклук, в които да събирате остатъците си и да пазите природата чиста.

6. Екипировка за оцеляване

Едно от най-важните неща, които трябва да помните, е да носите мобилния си телефон и той да е добре зареден. Това може да спаси живота ви в случай на нужда. Също така задължително трябва да имате комплект за първа помощ, както и подходящ нож или швейцарско ножче, слънцезащитен крем и лосион за защита от насекоми. С подходящата екипировка можете да оцелеете сред природата дори и ако нямате храна.