Лесни начини за облекчаване на главоболието

Понякога главоболието е непоносимо и е трудно за нас да го избегнем. Най-вече, когато сме под стрес, главоболието се появява автоматично.  А ако болката се засили, започваме да се чувстваме по-отпаднали и безсилни.

Главоболието може да е в средната или горната част на главата. То също може да бъде в горната част на гърба или врата. Има различни видове главоболия и те най-често се предизвикват от стрес, прекалено дълго седене пред компютъра, шум и др.

headache

Едни от основните причини за главоболието ни са напрежение в мускулите на шията, челюстта и скалпа. Ние обикновено се справяме с този проблем като поспим или вземем медикаменти. Но можем ли да правим това навсякъде и по всяко време?  Естествено, че не можем да си легнем докато сме на работа или в търговския център. Както и ако ни порази главоболие, а ние нямаме аспирин под ръка. Не се притеснявайте! Най-лесният начин да се отървете от болката, и най-хубавото е, че може да го правите навсякъде, е чрез масаж. Масажът е практика на прилагане на натиск или вибрация на меките тъкани на тялото за лекуване на травми, облекчаване на психологически стрес, управление на болката, подобряване на кръвообращението и облекчаване на напрежението.

Когато страдаме от главоболие, можем да си помогнем сами с масаж. То е много лесно и всеки може да го направи сам по време на работа или у дома.

Ето и 4 лесни начина за масаж срещу главоболие.

computer-related-stress

Масаж в зоната на очите – затворете очите си, поставете средните пръсти до тях, точно над скулите. Масажирайте внимателно тази област с кръгови движения в продължение на 1 минута.

Масаж с палците – натискайте покрай долната част на веждите, по протежението на костта над очите. Почувствайте къде тази кост се събира с моста към носа ви и намерете точката, където има малка вдлъбнатина. С леко усилие притиснете палците върху тази точка. Може да го направите 4 пъти, като всеки път натискате за 4 секунди.

Масаж на врата – масажирайте в точката, в която врата се събира с долната част на черепа, като използвате средните пръсти. Масажирайте за около минута с леки кръгови движения, използвайки върха на пръстите си.

Масаж на скалпа – масажирайте нежно скалпа си за около минута с дланите на ръцете.

Като приключите с масажите, започнете да поемате дълбоко въздух. Повдигнете раменете си за около 5-10 секунди, за да се освободите от остатъчната болка и ги отпуснете. Ще се почувствате доста по-добре, ако направите това два пъти. Масажите ще облекчат вашето главоболие и ще ви накара да се чувствате отлично.