Логото или уеб сайта е по-важното за вашия бизнес

Когато стартирате някакъв вид бизнес, се сблъсквате с няколко проблема – какво да е логото ви, какви цветове да използвате, как да изградите уеб сайта си и всичко останало, което си мислите, но на практика не може да стане както го виждате.

Замисляли ли сте се, обаче, какво се случва, ако имате невероятен сайт, но пък нямате запазена марка, с която да се отличавате? Тук възниква въпроса кое е по-важно – бизнес онлайн простраството ви или логото?

В наши дни, ако попитате дизайнер на лога и уеб дизайнер, всеки ще ви каже, че неговите „продукти“ за по-важно, но ако се върнем двадесет години назад – когато уеб сайтовете са били нетолкова достъпни – ще осъзнаем, че логото е играло доста по-голяма роля за познаваемостта на дадена марка.

Вече писахме как да си направите работещо лого, но все пак да не забравяме, че това е запазената ви марка и отличителният белег на вашата фирма. Щом изберете неговите цветове, именно тях ще приложите и към сайта ви, за да може всичко да е в синхрон. Разбира се, сайтът ще даде повече информация за бизнеса ви, отколто едно лого би могло, но все пак то е първото, което запомнят потребителите още преди да ви потърсят в Интернет.

Да го кажем по-просто – логото привлича потребителя, а сайтът затвърждава позициите ви. Все пак фирмите няма да дават „луди пари“ за изработка на лично лого, ако то не вършеше работа и е само притурка към името. Разбира се, колкото и добра да е запазената ви марка, тя няма как да проработи, ако потребителите не могат да ви открият през Google или чрез някоя друга търсачка. Няма как да си противоречим в мненията, че в наши дни двете са взаймно свързани!
Но нека да не забравяме, че колкото и добро да е логото ви, няма как то да замести добре направения уеб сайт. Колкото и да не ви се иска, и в двата случая е нужно да се доверите на професионалисти, защото що се отнася до някакъв вид дизайн, нищо аматьорско не върши работа – все пак и двете са визията ви пред потребителите.
Никога не забравяйте, че и логото, и уеб сайта са достатъчно важни за вашия бизнес, но е нужно да ги съобразите едно с друго и да ги изработите професионално, за да постигнете успех!