Лондон едно незабравимо пътешествие

Лондон е един от красиви градове и най-старите в Европа с дълга и пълна с премеждия история.  Столицата на Англия е създадена още през  43 г. от.н.е., когато римската войска  нахлува в Британия предвождана  от император Клавдий.В Лондон на едно място са събрани голямо разообразие на културно – исторически забележителности и туристически атракции. Един от най-ярките символи на Лондон  е Уестминстърското абатство, където  от древни времена и до днес се провеждат церемониите по коронясването на английските престолонаследници.  То е издигнато през 1050 година.

Парламентът също заслужава нашето внимание, тъй като се отличава с неповторим  и завладяващ  външен вид .В него заседават Камарата на общините и Камарата на лордовете. Към забележителното здание се причислява и внушителната часовникова кула, носещо запомнящото се име Биг Бен. Тя датира от 1858 година.

Бъкингамският дворец е официалната резиденция на английските владетели от 1837 година насам. Той е отворен за посещения само два месеца годишно през летния сезон.

Ако сте решили да дойдете в Лондон не бива да пропускате и Тауър Бридж, който е един от най-прочутите мостове в страната, намиращ се над река Темза.

Лондонската кула е построена преди повече  от 1000 години и представляващ един от най-впечатляващите замъци в Европа. Тук се  намира и третата по-големина катедрала в света, носеща името „Свети Петър”. Тя има невероятна архитектура и смайва погледа на всеки един дошъл да я види. Създадена е през 17 век от Кристофър Рен.

Най-посещаваните атракции в Лондон е восъчният  музей „ Мадам Тюсо”, където има огромна колекция от восъчни двойници на известни певци, учени, спортисти, актьори и т.н. А Лондонското око ще ви зареди с малко адреналин, тъй като това е третото по-височина виенско колело на планетата и от него се открива  завладяваща гледка към всички красоти и прелести на Лондон.

Ако искаме да стигнем до Лондон, Най- бързия начин е като си купим самолетни билети до Лондон на някой от нискотарифните авиолиниии, които летят до Лондон от София Това са: wizz air, easyjet или България ер. Полета до Лондон е с продължителност около 3 часа и половина.