Магнезий и здраве

Набавяне на Магнезий в организма чрез втриване на Магнезиево олио в кожата

Магнезият се среща в различни съединения в природата. Този минерал играе основна роля в нашия енергиен баланс и в повече от 325 ензимни процеса. Както човешкото тяло се нуждае от вода, по подобен начин то естествено консумира магнезий всеки ден, но не разполага със система за поглъщане на този минерал.
Още преди много години е бил известен терапевтичният ефект на магнезиевия хлорид при кожни заболявания, като псориазис например. Не е тайна, че хранителните продукти днес съдържат твърде малко магнезий и че този недостиг трябва да бъде компенсиран по някакъв начин, тъй като много от здравословните проблеми на хората се оказват свързани с магнезиевия дефицит.

В такъв случай как можем да подобрим усвояването на магнезия в организма?

I. С интравенозно инжектиране. Това е рутинна практика, например след сърдечен удар, но  разбира се може да се прилага само под лекарско наблюдение. II. Като допълнение към храни или вода. Недостатък на този метод са нежелани странични реакции, като диария например.

III. Трансдермално. Това означава усвояване чрез кожата. Отдавна е известно, че кожата е в състояние да поеме всички видове продукти и лекарства. Спомнете си за усвояването на болкоуспокояващи посредством мазила.  При трансдермалното прилагане,  чистотата на продуктa е от ключово значение за предотвратяване на нежелано усвояване на неблагоприятни вещества.

Zechstein Inside ® продукти  –   най-чистият натурален магнезиев хлорид в света

Преди 250 милиона години, океаните са били обект на значително изпаряване. Останките от това изпаряване кристализират „Zechstein sea“, съдържайки в себе си различни видове минерални соли, които се намират единствено в недрата на Северна Европа. Най – чистото натурално находище на магнезиев хлорид в света се намира на дълбочина повече от 1500 м под Веендам в Холандия и е на 250 милиона години.
Марката качествени продукти Zechstein Inside ® лесно може да се разграничи като най-чистия природен магнезиев хлорид сред различни други минерални соли.

Можете да намерите други (по-евтини) продукти на пазара, но  проверете дали те носят Zechstein Inside® логото, с което се гарантира най-високото качество. Тъй като магнезиевият хлорид е естествена част от морската вода и лесно може да бъде извлечен от нея (популярен източник е Мъртво море), той може да бъде евтин, но винаги трябва да се проверява нивото на замърсяване. Мъртво море, или което и да е друго, вече не е чисто. Тежките метали (например живак), пластмасите, отпадъчните води и киселинните дъждове са само няколко примера на тези замърсители. Въпреки, че тези продукти са били подложени на  пречистване и филтриране, преди да стигнат до вас, те просто не могат да постигнат оригиналната чистота и енергийната стойност, която притежава магнезиевият хлорид Zechstein. Магнезиевата сол Zechstein, която е престояла 250 милиона години на дълбочина 1500 м. под земната кора, не съдържа тежки метали, не е засегната от замърсители от човешка дейност, както и от  атмосферното замърсяване.

Това наистина е най-високото качество магнезиев хлорид, който съществува на нашата планета днес.

Магнезиево олио се препоръчва при:

Хронична умора, отслабване на имунната система, мускулна слабост, камъни в бъбреците, остеопороза, зъбен кариес, високо кръвно налягане, инсулт, атеросклероза, висок холестерол, апатия, депресия, нервност, отслабване на паметта, диабет, диабетна, невропатия, мускулни крампи

Zechstein Inside ® е гаранция за произход от най-чистия източник Веендам, съобразен с научно установените процедури.

Zechstein Original® Ви предлага най-чистия, най-непроменения и незамърсен магнезиев хлорид. Zechstein представлява най-доброто качество на магнезиев хлорид – 31.7% разтвор, добиван направо от естествения източник в Холандия

Zechstein Inside® означава много строг контрол на качество на продуктитите, които са сертифицирани

по международните стандарти за качество ISO 9001 и ISO 14001. Всяка партида се тества в лаборатория
и носи индивидуален сертификат за чистота. Zechstein Original® предлага най-доброто за медицинския
и козметичния пазар.

Приложение и дозировка

Магнезиевото олио всъщност не е олио, но е посочено като такова тъй като при втриване, кожата се усеща гладка и мека. То представлява концентрат от чист натурален магнезиев хлорид, разтворен във вода.
Магнезиевото олио много лесно се абсорбира от кожата, от където магнезиевите йони се разпространяват в целия организъм.

Понякога след абсорбиране на магнезия, по кожата остават бели следи, които по никакъв начин не трябва да будят притеснение, те могат да бъдат премахнати много лесно с вода.Лекото изтръпване и чувството на затопляне са показателни за това, че магнезият е бил добре абсорбиран.

Усвояването на магнезий посредством кожата е бърз и сигурен начин той бързо и лесно да се абсорбира в тялото, като много подходящи за целта са кожата в коремната област и кожата под мишниците, препоръчва се всяка вечер преди лягане.

Много хора имат усещане за по-добър и дълбок сън след употреба преди лягане.

При чувствителна кожа разредете 1 ч.лъжичка магнезиево олио с 1 и половина ч.лъжичка  вода.

Противопоказания

Пациенти с бъбречни, чревни, вродени и нервномускулни заболявания, както и сърдечна аритмия, трябва винаги да се консултират със своя лекар.

Ако кожата все още е зачервена и изтръпнала един час след употреба, спрете употребата на съответния продукт и се консултирайте с лекар.

Zechstein Inside ® продукти  –   най-чистият натурален магнезиев хлорид в света – www.magnezij.com

Article Source

rating_off-3-5rating_off-3-5rating_off-3-5rating_off-3-5rating_off-3-5 (Няма гласове)
loading-3-5 Loading …

RSS feed © 2012 Статиите.ком
Powered by WordPress · Using Article Directory plugin · Theme by Dimox