Мания за сняг и нови изживявания

Фен ли сте на зимата, снега и екстремните преживявания? Ски сезонът е в разгара си и по родните курорти туристите вече карат на воля. Но ако сте от хората, които нямат против да опитат нещо ново, и биха предпочели дестинации извън страната, онлайн туристическа агенция eSKY.bg предлага на вниманието ви някои места в Европа, докъдето, освен че можете да избирате от голям брой ски курорти, можете и да летите евтино.

Виена
Както знаем, най-големите и известни ски курорти в Австрия са разположени в западната част на страната. Има обаче и множество по-малки такива, които по нищо не отстъпват на големите, и които се намират в близост до столицата. До Виена има доста евтини самолетни билети, така че за разлика от другите големи австрийски градове като Залцбург, Линц, Инсбрук и Грац, района на столицата е доста по-изгоден вариант, ако искате да покарате ски в Австрия. Над 50 ски курорта се намират в близост до Виена, сред които Semmering (най-известният), M?nichkirchen – Mariensee, Sankt Corona am Wechsel, Annaberg, ?tscher и Hochkar.

Цюрих
Да покараш ски по безкрайните алпийски писти на Швейцария, вероятно е мечта за всеки маниак на зимния спорт. Цюрих е град, до който самолетни билети на приемливи цени предлагат много авиокомпании, а в района на този прекрасен, и считан за един от най-чистите в света градове, има над 100 ски курорта. Най-известните сред тях са Beckenried, Flumserberg, Oberiberg – Ybrig, Andermatt и Engelberg.

Мюнхен
Три от най-известните зимни курорти в Германия – Garmisch-Partenkirchen, Zugspitze и Oberammergau, се намират само на час път от третия по големина немски град Мюнхен. В района на града има още над 140 курорта, а самолетни билети на добри цени дотам, също предлагат много авиокомпании. В близост до Франкфурт пък, докъдето можете да летите още по-евтино, се намира най-големия ски курорт извън Алпите, наречен Black Forest – дом на най-стария немски ски клуб, създаден през 1895г., както и на първия в историята ски влек.

Лион Страхотна отправна дестинация за ски е и една от световните столици на гастрономията – Лион. Над 80 ски курорта се намират в близост до града, до който удобно и евтино можете да летите с френския национален авиопревозвач.

Не е трудно и да резервирате хотел и трансфер от тези големи градове до желаната от вас дестинация. Така че единственото, което ви остава, за да прекарате една различна зимна ваканция, е нагласата за нещо ново и, разбира се, наличието на луда страст към снежните емоции.