Мерцедес като семеен автомобил

Обикновеното семейство в България мечтае за автомобил, който да бъде икономичен, надежден и здрав. За съжаление се забравя една друга немаловажна характеристика – сигурност. Повечето избират малък автомобил, който на теория би трябвало да изразходва не повече от 5 литра гориво на 100 изминати километра. За съжаление обаче всички знаем че теорията се различава от практиката.

Преди да продължим, нека уточня че за мен средното статистическо семейство към днешна дата в България означава три-четири членно, с месечен доход около 1100 лева и ипотечен заем. Ако този заем липсва, най-вероятно е той да бъде заместен от наем на жилище.

Заблудата от теоритичната икономия кара много от тази социална единица да избере малколитражен автомобил в ниския клас, най-веоятно с бензинов двигател до 1600 см3, на 8-10 години и задължително с газова уредба. Още тук би трябвало да светне сигнална лампа, че едно пътуване с такъв автомобил ще бъде най-малкото неудобно и несигурно.
Лично аз бих препоръчал един здрав, сигурен, надежден и не на последно място комфортен автомобил. Замисляли ли сте се за Мерцедес? Така наречената 124-ка, която от юни 1993 слага официално началото на Е класата. Този модел е изпитан с времето и въпреки възрастта си, все още радва окото с дизайн, комфорт и надежност, както и достатъчно екстри като двузонов климатик, електрически стъкла, а наличието на автоматичната скоростна кутия и темпомат ще превърнат пътуването ви в удоволствие.

Дизеловите двигатели, особено 5 и 6 цилиндровите, вентилирани с по 4 клапана на цилиндър (1993-1996) са икономични, въпреки големия си обем. При нормално (разбирай според закона) управление, средният ви разход едва ли би надхвърлил 7л/100 км. Здраво окачване, комфортно пътуване и наслада от поведението на пътя ще ви съпровождат при всички ваши пътувания.

За историята на този модел,  технически данни, специфични особености можете да откриете в интернет портала за Мерцедес. Ако сте решили да закупите употребяван Мерцедес, посетете форума за Мерцедес, за да се допитате до специалистите относно конкретния модел.

Успех в избора на вашия семеен Мерцедес.