Милано – шопинг изкушение за всеки

За някои хора пазаруването е кратко развлечение, битова потребност и губене на време, но за други хора шопингът се оказва начин на живот. В търсене на уникалност, мода, стил и визия ценителите на шопинга от цял свят обединяват вкусове и тенденции в бляскавия италиански град Милано.

Желаете ли да се насладите на безброй молове, аутлети, дизайнерски бутици и магазини, шопинг турнето в Милано е точният избор за Вас. Ако в Рим музеите са издигнати в култ и туристите се тълпят в тях, то в Милано магазините са превърнати в музеи като най-голяма атракция. Най-много продажби на дрехи, аксесоари, бижута и дизайнерски стоки се правят в така наречения ”Златен триъгълник”, образуван от улиците „Виа Монтенаполеоне”, „Виа дела Спиджа” и „Виа Санта Андреа”.
Маркови бутици като “Valentino”, “Brioni”, “Louis Vuitton”, “Cartier”, “Prada”, “Chanel”, “Tanino Crisci”, “Gianni Versace”, “Bulgari” и още много дуги световни бутици са превърнати в икони за хора, които следят модните тенденции. Там са местата, където край рафтовете можете да срещнете световни личности като Моника Белучи, Клаудия Шифер, Стефано Габана или въздействащия Джорджо Армани. По тези магазини не всичко може да е по джоба Ви, но ако попаднете на дневно намаление или промоция цените понякога падат дори със 75 процента.

На тези от Вас, които не робуват на марките, а са почитатели на стила cheap&shick, ще допаднат улиците около катедралата ”Дуомо”. Там върху няколко етажа площ Ви очакват колекции на наложени марки за средния потребител като “H&M”, “Zara”, “Benetton”, “Motivi”. Ако пазарувате през лятото можете да намерите стоки на супер намалени цени.

Среден клас магазини и цени по джоба на средностатистическия европеец има най–много на булевард ”Буенос Айрес”, но истинските намаления са в складовете на Gastone на „Виа Ванцети” и Il Salvagente на “Виа Брондзети”.

За да сме още по – полезни за Вашия престой в Милано вижте нашите предложения за аутлети:

– Vertistock („Виа Рамацини 11”) – Най–прочутият дизайнерски аутлет, в който се продават дрехи, обувки, аксесоари. – RJ Outlet ( „Виа Маргера 24”) – Тук можете да откриете дрехи на всички по – известни модни къщи. – Salvagente („Виа Брондзети 16”) – Предлага топ – марки с отстъпки до 60 % от юли до декември.

– Outlet 2000 („Виа Маргера 24”) – Висок клас дамски дрехи на доставни цени.