Може ли Google да дублират успеха Facebook с „+1″ бутона?

Google разкри „Google +1″ проекта си,или поне голяма част от него. Много пъти е говорено за това, и ето че най-накрая има потвърждение.

С две думи, социалната стратегия на Google просто има много по-близки идеи до социалната стратегия на Facebook, отколкото която и да е друга интернет компания. Facebook направени огромен удар, когато стартира Open Graph и социални плъгини (включително Like бутон). Сега, почти година по-късно, Google очевидно се опитва да повтори това.

Накратко – става въпрос за поставянето на бутон „+1″ на всякаде – в резултати от търсене, в реклами. Този бутон ще се показва само на потребители, които са „логнати“ в Goole акаунта си. Като тези потребители ще имат опцията да изберат дали да виждат този бутон или не.

Ще видим колко издатели ще искат да покажат два различни бутона Google и Facebook . Facebook предлага „Like“ бутона, с възможност за коментар. Защо да не ги комбинираме? Изглежда някак контра-интуитивни.

Разбира се Google поставя голям залог на този бутон, което показва, че всичко е въпрос на вземане на резултатите от търсенето по-подходящи начини, по релевантни.

„Нашата цел в Google е да получите най-важните резултати възможно най-бързо. Но от значение е взаимоотношенията, както и думите на уеб страници. Ето защо ние наскоро започнахме да се включваме повече информация от хора, които познавате, нещата, които сме споделяли вTwitter, Flickr и други сайтове в резултатите от търсенето с Google „