Най-важната за всеки боксьор екипировка

Когато тренирате бокс, има няколко много важни неща от екипировката, от които всеки боксьор има нужда. Без значение дали тренирате в голяма зала и имате няколко треньора или просто се събирате с приятели да тренирате в някое малко помещение, вие все пак имате нужда от това основно оборудване, за да подобрите уменията си като боксьор. Това оборудване се състои от боксов чувал, бърза боксова круша, боксови ръкавици, медицинска топка и въже за скачане. Ако сте посещавали специализирана зала за тренировка на бокс, то тогава би трябвало да сте виждали всичко това там.

Боксовият чувал е много важен, защото той е с почти същия размер колкото е един човек. Така може да нанасяте ударите на същите места, където трябва да ударите и опонента си. Чувалът също абсорбира ударите по начина, по който те биха били поети от реален човек и вие добивате максимално реално усещане за това какво е да удариш някого. Боксовият чувал помага да развиете и силата необходима ви за спечелване на битката.

Бързата круша е много важна, защото с нея се научавате да следвате ритъма, с който трябва да удряте и тя прави ръцете ви много по-бързи. Ако можете да поддържате темпото, с което удряте бързата круша дълго време, то тогава значи имате достатъчно бързи ръце да пробиете защитата на противника си.

Разбира се най-важната част от екипировката за бокс са боксовите ръкавици. Имате нужда от тях, за да пазите ръцете си. Друго важно нещо е медицинската топка. Повечето боксьори я използват да развият здравина в коремната област докато правят коремни преси. Коремните мускули са много важни, защото те са връзката между горната и долната част на тялото и освен това колкото са по здрави, толкова по-добре ще поемата ударите там.

И не на последно място, това от което се нуждаете за вашите тренировки по бокс, е въже за скачане. С него ще изградите издържливост и бързина, които ще са ви нужни в битката. Издържливостта ще ви позволи да се биете повече време, а бързината, да избягвате ударите на противника с много по-голяма лекота.

Всички тези неща от екипировката за бокс ще ви помогнат да изградите по-добри качества докато тренирате и да дадете най-доброто от себе си по време на мач.