Най-лудите и креативни реклами в света

11 Август 2009 | 11:43 | PR Kernel

ABC News представиха най-лудите и креативни реклами в света. Общо 11 проекта попадат в класацията на различни кампании за световни марки.

1. Discovery Chanel

Discovery Channel презентира своята Седмица на акулата през 2006 г., когато декорира офиса си в Силвър Спринг с огромна надуваема акула.

2. Самобръсначките BIC

Този билборд, който рекламира огромна бръсначка на BIC, е създаден за рекламен конкурс от TBWA London.

3. Nationwide Insurance

На пръв поглед, този билборд в Кълъмбъс, Охио, може и да изглежда като объркана и разпиляна реклама, но той е кампания на Nationwide Insurance.

4. Milwaukee Riverkeeper

Този проект, който е носител на награда е бил изработен от Stir Marketing за Milwaukee Riverkeeper – некомерсиална организация, която работи за запазването на водата и нейните качества.

5. Denver Water

В усилие да промотира опазването на водата, Denver Water пуснаха креативна рекламна кампания, която включва билбордове, реклами върху таксита и камиони за доставки, която носи посланието: Използвай само това, което ти е нужно.

6. FedEx

Тази външна кампания, изработена от BBDO NY предоставя на пешеходците близък поглед към огромни офис консумативи на FedEx.

This outdoor campaign designed by BBDO NY let New York City pedestrians get up close and personal with oversized FedEx office supplies like highlighters, white-out and desk lamps.

7. Heineken

Този билборд, направен от TBWA – Амстердам за Heineken в Холандия, включва триизмерна ръка, сграбчваща бутилка с бира.

8. iPod на Apple

Columbus alive!, културен седмичник в Кълъмбъс, Охио, постави този мега iPod билборд през 2006 г. 25-футовият iPod свири музика от плейлиста, която пешеходците могат да разгледат и дори да правят заявки за песни.

9. Конференцията на Seramis

Тези колони са създадени от Scholz & Friends за конференцията на Seramis. Колоните са били декорирани на зоната на паркинга на летището в Хамбург за да привлекат вниманието на участниците в конференцията, когато пристигнат.

10. Студио за йога в Шарлот

Тази визитна картичка е създадена от творческия директор Фил Джоунс, за да промотира Yoga One – студио за йога в Шарлот.

11. Дизайнерката Рейчъл Несвик

За да представи линията си, дизайнерката Рейчъл Несвик скри лимитирана серия чанти на територията на целия Ню Йорк през юни тази година, оставяйки указания в Twitter. Всеки, който намереше чанта, скрита от обществени тоалетни до пейки на улицата, имаше правото да я запази за себе си.