Наръчник за купуване на коледни подаръци по интернет

Отново е онова време от годината, когато всички се впускат в надпревара за купуване на възможно най-добрия коледен подарък. Ако не искате и вие да се надпреварвате с всички хора излезли по магазините, може би е крайно време да се отдадете на спокойствието от пазаруването по интернет, именно когато трябва да купувате подаръци за Коледа.

Никога не е бил по-подходящ момента да направите цялото си коледно пазаруване онлайн и да изберете подаръците, които ще прилягат най-точно на хората, за които са предназначени. Дори и за тези, за които обикновено е трудно да изберете подарък.

Най-добрите съвети за купуване на подаръци

Поръчайте по-рано

Пазарувайки по интернет трябва да имате предвид, че се осланяте и на пощенски или куриерски услуги, за да може подаръкът да пристигне навреме. Ако е необходимо, свържете се с администраторите на сайта и ги попитайте в рамките на какъв срок може да получите поръчката си, за да е сигурно, че няма да има изненади. Въпреки че обявените срокове за доставка може да са доста по-малки и куриерските услуги да се извършват в рамките на един ден, хубаво е да вземете мерки и да си оставите около една седмица аванс, т.е. поръчайте поне една седмица по-рано. Дори всичко да е изрядно и поръчката ви да бъде изпълнена перфектно от страна на онлайн магазина, всичко може да се случи. За това не оставяйте нещата за последния ден, особено ако получателят на подаръка е скъп за вас човек.

Съобразете цените за доставка

Въпреки че в интернет ще намерите невероятни сделки, имайте в предвид и цените за доставка. Някои сайтове предлагат безплатна доставка, но в повечето случаи това е свързано с определени условия. В други случаи пък самите куриери добавят определена такса за наложения платеж, който събират и колкото и голямо желание да имат собствениците на електронния магазин да калкулират всички разноски точно, това не винаги е възможно. В случая не става въпрос за големи суми, но просто го имайте предвид.

Открийте оригинален подарък

Сега сте седнали на компютъра си, може би сте си направили чаша чай или кафе и разглеждате предложенията на различните онлайн магазини. Уверете се, че използвате пълния потенциал на мрежата, за да откриете нещо наистина специално, което няма да намерите никога в магазините, от които пазарувате обикновено. Именно за това ще имате най-голяма полза от мрежата. Дори написването на фразата “оригинален подарък” в търсачката може да ви предложи хиляди сайтове и възможността да разглеждате техните предложения докато не откриете това, което е най-подходящо. Не забравяйте да сравнявате различните сайтове и как се продава един и същи продукт във всеки от тях, защото едни може да предлагат по ниски цени, а други пък повече възможности за избор и допълнителни екстри. Красотата в пазаруването по интернет е в това, че може да си поръчате наистина уникален продукт от другия край на света, без дори да напуснете собствения си дом. По-скоро светът ще дойде в дома ви.

Изненадайте някого

Ако нямате възможност лично да поднесете всички подаръци за Коледа, сега имате късмет. Обикновено като пускате поръчка онлайн, има опция да попълните адрес за доставка и име на получател, които да са различни от адреса и името на човека правещ покупката. Така купувайки подарък, може директно да го изпратите на човека, за който е предназначен. Не всички сайтове го правят, но обикновено с покупката се изпраща и сметката за нея. Но тъй като най-вероятно няма да искате в този случай получателя да види колко сте платили за покупката, то може да споменете, че не искате да бъде изпращана сметка със закупения продукт или в полето за забележка, или като се свържете с администраторите на сайта и ги помолите за това.

И накрая, не бързайте

Ако сте търпеливи, ще намерите електронния магазин, който перфектно отговаря на вашите нужди за избор на подарък. И дори да не откриете това, което търсите още в първия сайт, в който влезете, то със сигурност времето, което ще отделите за онлайн пазаруване, ще ви спести дни в обикаляне по магазини.

Пожелаваме ви незабравими Коледни празници и много щастлива 2012 година!