Натурално сладко

Търсите заместител на захарта? Много са, изкуствени и естествени, нейни сладки заместители! Ако искате да си подсладите живота с нещо натурално, което не е измислено в лаборатория, може да се обърнете към някои от следните продукти:

Мед от елда
Тъмните медове, като този от елда имат повече антиоксиданти от светлите. Необработен и на бучки мед от елда е най-добрият вариант, който може да намерите.

Захар от фурми
Добива се от смлени и изсушени фурми и съдържа всички влакна, витамини, минерали и желязо, които имат и плодовете на фурмите. Неудобството й е, че не става за подслаждане на напитки, защото не се разтваря. Въпреки това, успешно може да я използвате във всички останали рецепти вместо захар.

Нектар от агаве
Екстракт от същото растение, от което се добива и текилата, той е един и половина пъти по-сладък от рафинираната захар, а е с по-нисък гликемичен индекс!

Тъмна меласа
Това е тъмен, плътен остатък от преработката на захарно цвекло или тръстика. В сравенине със захарта съдържа много повече полезни съставки. Има доста витамини от група В, магнезий, калций и желязо. Съдържа и много антиоксиданти.

Кленов сироп
Произвежда се, чрез изпарение от мъзгата на захарния клен. Сравнен със захарта в него има повече калий, магнезий, калций и цинк. По-тъмният вариант на кленов сироп е най-малко обработен и е идеален за използване вместо захар.

Естествено, с това не изчерпваме разнообразието от натурални подсладители. Има още много и различни варианти сладки изкушения. И слава богу, защото какъв ли би бил живота без сладкото?!

http://womanclassica.blogspot.com/