На ски в Боровец

Боровец се превърна в модерен ски курорт от висока класа с луксозни хотели, ресторанти, дискотеки, магазини и много добри писти и лифтове. Боровец е курорт от алпийски тип и осигурява много добри условия за зимни спортове през зимата: ски, нощни ски, сноуборд, ски бягане, ски скокове и биатлон и др. Има ски писти за начинаещи, междинни и напреднали скиори, маркирани с международна маркировка и многоезични знаци. Пистите там се обработват постоянно, това спомага за поддържане на един висок стандарт. Ски пистите на Боровец са разположени в три различни региони. Пистата за биатлон, например, е разположена на 2 км от курорта, заедно с пистите за обучение по крос-кънтри. Боровец ски център се обслужва от добре организирана система от лифтове и влекове. По пистите има над 14 машини за изкуствен сняг, които са инсталирани, за да се гарантира снежна покривка по всяко едно време, ако е необходимо. Боровец ски училището е известно от години, като едно от най-добрите в България. Там ежегодно се обучават над 6000 човека. Има повече от 200 ски инструктори, владеещи чужди езици. Някои от тях са бивши професионални скиори. Интересното е, че те се отнасят индивидуално към всеки един от учениците си, винаги са мили, усмихнати и готови да помогнат. В близост до ски пистите и съоръженията има медицински екипи, които са насреща ако, се случи някакъв инцидент. В курортния град също има места където могат да ви помогнат. Всички хотели в Боровец са оборудвани с модерни медицински кабинети.

В Боровец има ски и сноуборд услуги под наем около станцията на кабинковия лифт и почти във всеки един хотел. Ако имате възможност, обаче, преди да отидете, запазете ски, защото зимният сезон е много натоварен. Не веднъж се е случвало да отидат хора там и да няма свободни ски екипи за тях, да не говорим за нощувки. Ако искате да прекарате една спокойна почивка в Боровец, ви съветвам да се обърнете към услугите на професионалните туристически агенции, които постоянно са наясно с обстановката в курорта. Една от най—често предпочитаните агенции е ONETRAVEL. много хора са доволни от техните услуги и предпочитат да се доверят на тях, отколкото на късмета си. Хубавото там е, че екипът на туристическата агенция ви дава списък от хотели в Боровец, между които да избирате. От друга страна вие решавате къде да отидете, според вашите възможности и желания.

Ако ви е писнало от големия град и искате да избягате за мъничко. Елате да се порадвате на планината и на Боровец ски център.