На СПА във Велинград

Един от основните четири елемента е Водата. От древни времена тя има лечебно значение за човека, дори навремето е била обожествявана. Човек може да живее седмици без храна, но без вода – едва няколко дни. Още като деца са ни учили, че водата съставлява цели две трети от човешкия организъм и е от първостепенно значение за него. Поради тази и ред други причини, по света и у нас Балнеолечението се развива все повече. Лечебните води на много известни курорти извират от дълбоките земни недра. По пътя си до повърхността те преминават през различни слоеве, като поемат и разтварят много ценни вещества: минерални соли -сулфати и бикарбонати, микроелементи – желязо и мед. В зависимост от вида и съдържанието на тези субстанции се определя и терапевтичният ефект на водата. Киселите води например са подходящи за лечение на смущения в кръвното оросяване. Водите със съдържание на минерални соли или сяра имат противовъзпалителен ефект. Ефектът от използването на лечебни води бива — химически – поддържане на минералния баланс по и под кожата, и физически – поради налягането на водата върху тялото и тласъка й. Обмяната на веществата и функционирането на отделните органи се хармонизира, освобождават се енергийните блокади, организмът се прочиства от токсините. Водолечението е особено полезно за ревматични заболявания, смущения в обмяната на веществата като диабет, проблеми с кръвообращението, кожни заболявания и болести на дихателните пътища. В България има над 800 лечебни извора. Поради това все повече се развива Спа и Уелнес туризмът. Морски и планински хотели се стремят да предоставят на гостите си качествени балнеотерапии. Един от най—известните и често посещавани курорти у нас е Велинград. Там от земята извират около 100 лечебни извора. Хората посещават този град в стремежа си да се излекуват или просто да се насладят на невероятната природа. Комбинацията от чистия въздух и минералните води ще ви помогне да подобрите не само физическото си, но и душевното си състояние.

Цялостен комплекс от програми можете да получите в Макси хотел Велинград. Там ще се насладите на всички предимства на балнеолечението и Спа процедурите. Въздействие на лечебните води е с определено профилактично значение по отношение на процесите на преждевременно стареене. Омекотява кожата и удължава живота.

Хотелът е на разположение на гостите си целогодишно. Според сезона, можете да се възползвате от допълнителните занимания, които предлагаме, като риболов например. Доверете тялото си на нашия екип от професионалисти. То ще ви бъде благодарно.

Велинград спа