Новият Opel Astra вече в България

Компактният модел Opel Astra спечели наградата „Златен волан” на всички европейски издания на Auto Bild и финишира на подуима в европейското състезание за „Автомобил на годината 2010”. Организацията за защита на потребителите Euro NCAP потвърди миналата седмица високото ниво на сигурност на новата Astra, като й даде максималната оценка от пет звезди. Euro NCAP също така оцени Astra с най-висок брой точки, давани някога за защита от камшичен удар, дължаща се на напредничавите активни облегалки за глава на модела.

Новата Astra е единодушно хвалена за своите динамични качества и ефективността на новаторската конструкция на задното окачване, използваща торсионна греда с интелигентно разположено допълнително централно звено с напречни елементи, познато като „Watt’s link” или лостова система на Уат.  Също така новият модел на Opel внася в компактния клас множество характеристики за комфорт и безопасност, които са типични за по-високите сегменти. Повечето от тях бяха представени с Insignia в средния автомобилен клас, а сега се предлагат за първи път в компактния сегмент. Някои от тези характеристики са стандартно изпълнение за определено ниво на оборудването или се предлагат като част от много конкурентни допълнителни пакети. Такива са, например, новата мехатронна система FlexRide на ходовата част (1000 евро), напредничавата адаптивна система на предните светлини AFL+ (1100 евро), ергономичните спортни седалки, които получиха клеймо за одобрение на независимата немска организация AGR за поощряване на здравословните разработки в областта на гърба (630 евро), както и вградената багажна система за велосипеди FlexFix (650 ево).

В България новата Astra се предлага с избор от осем двигателя, четири бензинови и четири дизелови, с мощностен диапазон от 75 кВт/95 к.с. до 132 кВт/180 к.с. Те включват и версията Astra 1.3 CDTI ecoFLEX с максимална мощност 95 к.с., която се отличава с изключително ниския си разход на гориво 4.2 литра на 100 км и само 109 г/км емисии на CO2.

Новият модел може вече да бъде поръчан и в България, като цената му започва от 26 950 лева с включен ДДС за базово ниво с бензинов двигател 1,4 (74 кВт/100 к.с.) и богато стандартно оборудване, като например, климатична инсталация, електронна стабилизираща програма ESP, аудиосистема CD 300 с МР3 функция и много други. Opel вече е получил над 45 000 поръчки за най-новия си модел в цяла Европа.

източник: gauto.bg

HTML Version:

Text Version:

Новият Opel Astra вече в България

Article Url: