Нови предизвикателства

Руска Лазарова отново шампионка!

Няма време за почивка за състезателите от димитровградските клубове по борба. Пред тях се откриват нови предизвикателства. Първото бе на 13-14 януари – Държавен личен шампионат за мъже и жени, състоял се в зала “Универсиада” София. При мъжете нямахме представители, но при жените взеха участие и двата клуба от Димитровград.

Клуб “Еньо Вълчев” се яви със седем състезателки, който се представиха на много високо ниво. За пореден път с шампионска титла триумфира Руска Лазарова, а Деница Семкова, Карамфилка Илиева и Мария Учкова станаха вицешампионки. Трябва да отблежим, че на финала Карамфилка Илиева загуби от бившата димитровградска възпитаничка Валя Трандева която вече се състезава за отбора на НСА. Галина Иванова и Мария Георгиева взеха бронзови отличия. Интересна ситуация се получи в първия кръг в категория 72 кг., жребия отреди Галина Иванова да се бори срещу олимпийската вицешампионка и мегазвезда Станка Златева, но тя отказа да излезне на тепиха.

СКБ Димитровград участва с три девойки. Въпреки младостта си, отлично се представи Айля Касим, много по-лека от съперничките си, но с много характер и воля тя спечели бронзовия медал. Даниела Дайова случи на тежък жребий, а и липсата на опит при жените й попречи да разкрие големите си възможности. Нели Славова се контузи още в първата си среща и шампионата за нея приключи. Пожелаваме й бързо възстановяване.

Още от самото начало на годината календара на състезанията по борба е много наситен. От 16 до 31 януари ще се състоят шампионатите при кадети и юноши. На 3-ти февруари в Сливен са схватките от първенството за момичета, девойки и кадетки. Голямо предизвикатество и признание за Димитровград е домакинството на Държавен личен шампионат по свободна борба за момчета които ще се проведе на 13-14 февруари.

Класиране и клип за Валя Трандева – dimitrovgradbg.com

HTML Version:

Text Version:

Нови предизвикателства

Article Url: