Някои нови книги на пазара

Предлагаме ви информация за някои от новите заглавия, които може да намерите в онлайн книжарницата на bg.shopaphoria.com.

Започваме с няколко заглавия от издателство “Труд”:

Ако искате да зарадвате своя малчуган, можете да го направите с третата книжка от поредицата „Мечетата Беранстийн” – „Проблемите с приятели”.

На пазара вече са и „Официални изпитни тестове за шофьорски изпит 2011” и „Учебно помагало за кандидат-шофьори – В – 2011 г.”.

През изминалата седмица от печат излезе и едно друго заглавие – „Айджин” е петнайсетата книжка от поредицата „Японски загадки”. Заглавието й буквално означава „Любовницата на ронина”.

В една снежна и мразовита нощ група от четиридесет и седем самураи стремително нахлува в японската столица. Въоръжени с по няколко меча, лъкове и копия, маскирани зад шапки и шалове, самураите имат ясна цел пред себе си – трябва да бъде убит Кира Йошинака, церемониал-майсторът в двореца.

„Последно предупреждение” е продължение на поредицата „Крале на криминалния роман”, която радва феновете на кримките цяло лято, а и след това. Книгата е дело на Кирил Казанцев, писател неиздаван досега на българския пазар.

Сред новите ни заглавия е и последната книга на Богомил Герсимов – „Само за членове / “Частното око” намига два пъти”, която съдържа 2 пиеси.

Новото от издателство Сиела:

Отново на първо място ще предложим на вашето внимание едно заглавие за малчуганите – “Мистър Фини и светът надолу с главата” от Лаурентин ван Оранйе и Сиб Постхюма. Книжката е луксозна, с цветни илюстрации и твърди корици.

Приключенията на странното същество Мистър Фини са много вълнуващи и ни развеселяват. С удоволствие следим как той за пръв път излиза от дома си и смело опознава света със своя Финомобил. Макар да се бои от неизвестното, Мистър Фини е извънредно любопитен! Озовава се на най-различни места. Среща Заека, Бобъра, Хамстерката, Стария морж и Флинго. Помагат му симпатичният приятел Охлю, умният Бухал и чаровната Розово пиперче. Някой е лекомислен, друг – важен, трети се шегува или се влюбва. Никой никога не скучае.

Затова мистър Фини тръгва да пътешества, за да намери сам отговорите, които търси. По пътя си той среща най-разнообразни животинки и осъзнава, че светът не навсякъде е красив. Разбира, че има полза от задаването на въпроси и че понякога отговорите са много по-близко до нас, отколкото смятаме.

Но тези истории ни карат и да се замислим. Добре ли се отнасяме с природата? Защо животните бягат от горите си? Защо замърсяваме морето и правим нещастни делфините? Защо умират буревестниците? Защо богатствата на морското дъно, които уж са на всички, се обсебват от алчните лешояди? Как да се разбираме със съседите си? Какво значи да ходиш на събрания и да решаваш бъдещето на нашия дом – Земята? Такива въпроси си задава Мистър Фини през своето пътуване около света. И вече сам започва да търси решенията…

Много забавна, но и доста сериозна книжка. Двете вървят ръка за ръка!

„Мистър Фини и светът надолу с главата” е първата книга за деца на Лаурентин ван Оранйе и илюстраторът Сиб Постхюма от поредица, чиято цел е да запознае малките читатели с природата. Авторката от години се занимава с проблеми, свързани със замърсяването на околната среда, и се опитва да обърне внимание по тези въпроси и на децата, защото те са нашето бъдеще.

На книжния пазар вече е и романът “Нобелистът” от Елена Алексиева. Ето повече информация за книгата:

Една топла пролетна привечер луксозен автомобил прекосява центъра на София на път към Университета. В него е Нобеловият лауреат за литература Едуардо Гертелсман, дошъл в страната на среща със своите български читатели. През нощта обаче писателят изчезва безследно от хотела си, а на следващата сутрин в телевизията се получава загадъчен видеоклип, в който неизвестни похитители искат откуп за отвлечения нобелист.

Три дни по-късно край обезлюденото село Малиново е открит трупът на писателя Асен Войнов, облечен в дрехите на Нобеловия лауреат.

Разследването е възложено на инспектор Ванда Беловска. Подложена на силен политически натиск от ръководството на Системата, постоянно заплашвана от своя шеф, Беловска не подбира средствата, които могат да я отведат до истината. Водена от максимата, че единствено престъпникът знае всичко за престъплението, тя се забърква в съмнителни отношения със съмнителни хора, тласкани от болезнени и налудничави амбиции.

Със съсипан личен живот и билет, купен от неин информатор, инспектор Беловска най-сетне стига до Цюрих, където могъща литературна агенция буквално отглежда нобелисти. В битката за слава и огромни тиражи всичко е позволено.

Но къде все пак е Гертелсман? И кой ще бъде българският Нобелов лауреат?

За автора:

Елена Алексиева (1975) е родена в София. Завършва Международни икономически отношения в УНСС, както и докторската програма по семиотика в Нов български университет.

Автор е на стихосбирките „Бримка на сърцето“ (1994) и „Лице на ангел-екзекутор“ (1996), както и на романа „Синята стълба“ (2000). Два нейни сборника с разкази са публикувани в издателство „Колибри“ – „Кой?“ (преведена в Испания) и „Читателска група 31“, отличен с наградата „Хеликон” за нова българска художествена проза за 2006 г. Романът й „Рицарят, дяволът, смъртта“, номиниран за наградата „ЕЛИАС КАНЕТИ“ за 2009 г., предстои да бъде издаден на френски, а най-новата й книга романът „Тя е тук“ е номиниран за награда „Хеликон” 2009 г.

Това са само малка част от новите заглавия, които може да намерите при нас. Сигурни сме, че има по нещо за всеки, само потърсете желаната книга и с няколко кликвания на мишката може да я имате. Приятно четене!