Няколко съвета за туристически пътувания.

Ние обичаме да предприемаме екскурзии,  независимо дали е в страната, или по-дълго пътуване по въздух до някое далечно и екзотично място. Но, често ние не успяваме да планираме добре нашето пътуване и резултатът е разочарование и досада.

  1. За пътувания с кола, е важно да вземете правилните пътни карти и внимателно да планирате пътя си. Не всичко ще мини точно по план, но поне ще имате по малко неприятни изненади.                                                                                            
  2. Никога не си правете шега за бомба или терористичен атентат близо до охраната на летище. Някои хора са шеговити и може да кажат нещо подобно, като това, че имат малка бомба в куфара си, когато ги проверяват. Но ще осъзнаят каква грешка са направили, когато ги откарат в районното управление.
  3. Оглеждайте се по летища, гари и автогари за някой подозрителни лица, които може да са джепчий. Внимавайте ако някои разлее нещо върху вас. Той може да се опитва да ви отвлече вниманието, за да ви ограбят през това време.                      
  4. Най-очевидното нещо, което трябва да се направи преди да идеш някъде, е да провериш времето. А не като пристигнеш там да се окаже, че си само с една фанелка, а там да вали сняг.
  5. Когато планирате круиз си мислите, че няма да ви трябват много пари. Но не е така, защото има много други разходи, които много хора не взимат под внимание. Това са допълнителни такси, напитки, някои брегови екскурзии, шопинг и др.
  6. Когато пътувате с деца, се въвеждат по-новите снимки на всеки един. Ако едно дете се изгуби, снимката може да се окаже безценна в това да намерите детето отново.
  7. Пътуването до някои тематичен парк трябва добре да се планира. Защото има достатъчно големи паркове. Преди да тръгнете си направете списък с по-важните места за посещение, снабдете се с карта на парка, както и с работното му време.

Article Source