Облеклото за бременни

Само защото си бременна в осмия месец и корема ти е голям, това не означава, че не трябва да се грижиш за външния си вид. Всъщност, точно когато хормоните те карат да се чувстваш подута и в мрачно настроение, една хубава покупка на дрехи предназначени за бременни може би е точно това, от което имаш нужда.

Общи съвети

Първоначалния инстинкт, който бременните жени имат, когато пазаруват, е да търсят дрехи, които са големи и широки. Не правете така. Избягвайте и такива, които са на пластове, имат ярки щампи или хоризонтални раета, защото те единствено ще ви правят да изглеждате дебела. Всички знаят, че тъмните цветове правят да изглеждаш по-слаба. Така че ако искаш това, избирай дрехите за бременността ти да са такива и най-добре ако са едноцветни. Не прави компромиси със външния си вид. Ако пък това ти се струва прекалено обикновено, опитай тогава да потърсиш това, което искаш в магазините за дрехи с по-големи размери. Или пък ако пазаруваш от местата, от които и преди, просто избирай по-големите размери. Това ще ти позволи да се обличаш в стила, в който си го правила и преди бременността.

Спестяване от покупки

Внимавай с покупките все пак, защото нали се сещаш, че няма да си в това състояние много дълго време! Ако искаш да спестиш от бюджета, може да използваш дрехи от свои приятелки, които вече са били бременни. Повечето жени пазят облеклото си от това време в случай, че забременеят отново или пък просто за спомен. И най-вероятно ще бъдат щастливи да ти дадат да носиш техните дрехи докато и ти си бременна.

Обувки

Ако искаш да се чувстваш добре през бременността си, няма да искаш да носиш високи токчета. Равните обувки, чехлите или джапанките са най-добрият избор за теб. Ако пък все пак трябва да сложиш обувки с ток, нека токчетата бъдат ниски, защото с тях ще ти е по-удобно.

Официално облекло

Най-доброто официално облекло за бременни не е това, което скрива формите ти. Трябва да се гордееш с новата си заоблена форма на тялото, която е следствие на бременността и да я показваш. Официално облекло за бъдещи майки може да бъдат костюмите или роклите. Най-често използваните цветове са черно и среднощно синьо, тъй като това са цветове, които правят да изглеждаш по-слаба и дрехата е в един единствен цвят. Най-добрите рокли за бременността са тези с висока талия, което означава, че се стесняват точно под бюста и дават максимална свобода за растящия ти корем. Костюмите за бременни са също много добра алтернатива и са доста подходящи за жените в периода около четвъртия-петия месец.

Бански за бременни

Ако си някъде между четвъртия и шестия месец, вероятно може и да минеш с избора на бански от обикновените магазини, които просто са по-голям размер. В този случай ще имаш доста по-голям избор в предлаганите модели и няма да ти се налага да променяш стила си. В магазините за бременни може да намериш модели специално предназначени за бъдещи майки. Разбира се изборът не е голям и не са продукт, който се предлага през цялата година, така че ако пък плануваш почивка, добре ще е да помислиш за това малко по-отрано.

Няма значение каква е формата или размера ти, ще намериш дрехи за всеки случай. Не е нужно да се задоволяваш с еднообразните модели, които виждаш в специализираните магазини за бременни. Бъди изобретателна, отпусни фантазията си и си създай свой собствен стил за този красив период от живота.