Основни процесори за разплащане в Интернет Пространството

Здравей отново драги ми читателю! Днес ще разгледаме другата важна стъпка в изграждането на Интернет Бизнеса – това са Основните процесори за разплащане. Щом ще правим Международен Бизнес, трябва да сме наясно как ще купуваме продукти и как ще ги продаваме и как ще си вземем спечелените пари. Аз деля Интернет пространството на Англоезично и Рускоезично, е може би трябва да включа и БГ-нета, но тук процесите не са толкова развити. Деля ги, защото Рускоезичното Интернет пространство е почти напълно отделна губерния, както се казва. Те имат съвсем други методи и начини на разплащане. И така да влезем в Англоезичното Интернет Пространство. Там най- известните процесори за разплащане са PayPal и AlertPay – регистрацията е лесна и разплащането също, като са нужни само ваш имейл адрес и карта Като картата трябва да я Верифицирате ( т.е. да потвърдите, че тя е ваша собствена). Това при PayPal става, като преведете на PayPal – 1 евро и след това съобщите номера на транзакцията и те ви връщат парите, които сте използвали. Когато превеждате пари и плащате – няма проблеми. Но, когато трябва да изтеглите натрупалата се сума – има дневен лимит. Друг проблем особено на Амерканския пазар е, че те по принцип са трудни клиенти, защото във всеки един момент могат да злоупотребят със своите права на потребители и да върнат продукта, тогава настъпват доста неприятни проблеми. Няколко думи за АlertPay –той е подобен на PayPal, но разликата е в това, че тук има включена партньорска програма. Също така за да Верифицирате своят акаунт е нужно да изпратите копие от паспорт и т.н. –Всичко е подробно описано и не е толкова страшно за изпълнение. Внимание: Бъдете много внимателни, ако получите съобщение в пощата си, че има проблеми или вашият акаунт е блокиран – това почти винаги е ИЗМАМА. Такива Писма не се изпращат от Официалната Служба.Обикновено в тези писма е даден линк, от където да влезете във вашият акаунт за да проверите- ТОВА Е КАПАН!!! Снемат ви знаците от паролата.

За това използвайте само оригиналният линк за влизане в акаунта, който са ви дали при регистрацията!!!

Основни процесори за разплащане в РУ-нета. Както казах РУ-нета е друга губерния: При руснаците има много интересна система за разплащане – терминал. Терминала представлява образно Банкомат, но вие можете да извършвате през него и плащания като знаете номера на съответната сметка на получателя. Също интересно е, че можете да имате много сметки в различни национални валути на Руската Федерация. По този начин те са много гъвкави при разплащанията. Обаче, за нас Българите е трудно, но не е Невъзможно да оперираме на този пазар! Основният проблем е, че у нас няма поставени такива терминали. И така, кои са основните : Web Money Yandex Money RBK Money При RBK Money- попълването на вашата сметка ( кошелек) става по- лесно – извършва се Верификация на картата, като тук разликата е, че те депозират дадена сума във вашата карта и вие трябва да им съобщите точно до стотинка сумата. След това вече е лесно да оперирате, като можете да използвате акаунта си в RBK като отправна точка за попълването на сметките и изтеглянето на сумите във другите две платежни системи. Yandex Money – Яндекс за тези, които не са информирани е Google за руснаците. Тук за разлика от Гугъл в момента, можете да развиете рекламна кампания с контекстна реклама( Google Adwords). С тези пари можете да заплащате своята рекламна кампания.

Web Money – това е най-надеждната за руснаците система – тя има събствен клиентски софтуер . С нея можете както да плащате за различни продукти, така и лесно да превеждате пари, просто мигновено, между участниците в системата.

Е, това са основните платежни системи в интернет пространството. Естествено има още мноого, но принципът на използване е същият.
Така, че смело напред! В следващата статия ще разгледам трите основни елемента на интернет бизнеса – До нови срещи!

Article Source

rating_off-21rating_off-21rating_off-21rating_off-21rating_off-21 (Няма гласове)
loading-26 Loading …

RSS feed © 2012 Статиите.ком
Powered by WordPress · Using Article Directory plugin · Theme by Dimox