Отслабване и пилатес

В последно време пилатесът е един от актуалните спортове и като всеки един спорт той може да спомогне за отслабването. Все пак не отслабване е била основната идея на Джоузеф Пилатес, когато е измислил методиката на това учение. Пилатес се състои основно от упражнения за подсилване на мускулите, издържливост и стречинг.

Ползи

Пилатес има много предимства, като тонизиране на мускулите, подобряване на стойката, гъвкавост, баланс и координация. Можете да посещавате часове по пилатес, но можете да го практикувате и вкъщи, благодарение на безбройните ресурси по темата.

Пилатес за отслабване

Макар че с Пилатес се горят калории, това не е най-ефективният метод за отслабване. Доказано е, че джогинг или ски горят многократно повече, отколкото час пилатес. Тренировка от около 60 минути може да изгори 420 калории средно, в зависимост от това колко сте напреднали и какъв е фокусът на тренировката ви.
И все пак един добър начин да използвате пилатес за отслабване, е ако включите кардио към своята тренировка. Прост пример е скачане на въже между упражненията, за около 60 секунди. Това ще повиши сърдечния ви ритъм и цялостното горене на калории.

Основна цел

Основна цел на пилатеса е оформяне на мускулатура и орелефяване на тялото. Това може да ви направи по-вталени и по-релефни дори да не сте свалили нито килограм. Ако все пак тренирате редовно и изберете правилен хранителен режим, със сигурност ще отслабнете.