Палатки и Спални чували – уют и сигурност сред дивата природа

Лятото дойде и е време за къмпинг туризъм сред природата. За да се чувствате добре сред дивата природа и да се насладите изцяло на своята почивката са ви необходими някой туристически екипировки, без които е немислимо.

Неприятно е, когато има около нас всестранни гадини, насекоми, и твари, които не ни оставят да се отдадем на почивката си. За да бъде предотвратено това и много други фактори ни са необходими Палатки и Спални чували.

КАК ДА СИ ИЗБЕРЕМ ПЛАТКА

За да определите модела на палатката трябва да се съблюдават няколко изисквания.

Много важно  е да се знае за какво ще се използва палатката. Универсалните палатки не могат всичко, а специалните покриват само ограничени възможности. С помощта на няколко области на приложение ще разгледаме за какво трябва да внимаваме при покупката на палатки.

Палатките за зимни условия трябва да заемат малко място и да имат голям обем. Да се опъва лесно и бързо и опъването да е възможно с ръкавици.

Палатката за зимни условия трябва да е изградена от най-добрите материали за да издържа на по-високи натоварвания. И най-важното да се поправя лесно и бързо.

Палатките за ветровити райони има два срещуположни входа, разположени така, че единият винаги да е от под ветрената страна. Трябва да има много въженца за опъване, които да са достатъчно дълги, които да държат рейките под най-добрия ъгъл спрямо вятъра.Много важно е да има здрави ципове, които при силен вятър да не се отварят сами.

Малките палатки обикновено издържат на по-силен вятър.

Палатките за топли места имат голяма вътрешна палатка, в която да се събира багажа. Важно е вътрешната палатка да може да се използва без външна при много високи температури. Палатката трябва да е изработена в светли цветове за да се намали затоплянето от слънцето.

Палатки за лошо време. Важно при този вид е да може външната палатка да се разпъни преди вътрешната. Дъното трябва да е придърпано нагоре и да е с възможно най-малко шевове. входовете трябва да са направени така, че при отварянето им да не попада вода върху вътрешната палатка. Трябва да има достатъчно разстояние между външната и вътрешната палатка – минимум 10 см.

Това са видовете палатки, с които се запознахме. Сега вече можем да си изберем подходяща палатка за нашият излет в някой онлайн магазин за палатки и спални чували.

HTML Version:

Text Version:

Палатки и Спални чували – уют и сигурност сред дивата природа

Article Url: