План за подготвка на стени и полагането на плочки в жилището

При вътрешни ремонти най-често и основно се изправяме пред проблемите отнасящи се до стените и плочките,когато работим сами ние искаме да свършим работата възможно най-качествено макар идеята е да спестим пари от посещението на професионалисти в дома ни.

В тази статия ще се опитаме да ви обясним някои от главните моменти при извършването на подобен тип работа и се надяваме да ви бъдем полезни.

Полагане на плочки

Когато тръгнем да правим правилно разположение на плочките в домовете си от първостепенно значение е да са е съобразим с повърхността.Стремежите ни за добър визуален ефект относно красотата на изпълнението и правилната подредба при керамичните плочки е важно къде те ще се поставят като реалните фактори са два а именно равната и решена от грапивини повърхност.

Да отстраним неравностите

Според зависи от вашият бюджет и умения ви ще съобразите необходимият подход при отстраняването,комерсиална е практиката с използване на различни видове мазилки като обаче трябва да се има впредвид че,това със сигурност не е най-бързият и лесен начин за постигане на целта но все пак е е масово използван и избиран от потребителите.

Вар и пясък или цимент и пясък са възможностите за приготвяне на мазилката.

Подравняването на стените ви с използване на мазилка е вид опция която съвсем спокойно можете да използвате стига обаче отклоненията на стените не са по-големи от 4-5 см. Нашият съвет е ако различката е по-голяма да ги изправите като за помагало използвате гипсокартонни листове.Този вид изправяне е възможно чрез ползването на метална или дървена конструкции чрез които ще монтирате дадените плоскости и ще залепите директно листовете върху началнта/старата стена.

Обобщение

Това са само малка част от предложенията ни,в следаващите ни статии ще акцентираме върху поставянето на подови плочки за различните видове жилища,ще се постараем да ви посъветваме възможно най-разбираемо за да се опитате да приложите наученота на практика.

Евентуално поетият от вас риск при направата на самостоятелен/индивидуален Вътрешен ремонт и конкретно по манипулацията със стени и плочки е трудоемка и бавна работа но пък за сметка на това не е недостижима цел,всичко зависи от това колко амбициозни сте и какво е желанието ви да докажете на самите себе си че можете да постигнете повече от задоволителни резултати разчитайки на собствените ви сили.

Няма непреодолими парапети,няма невъзможни за изглаждане неравности и няма нищо което да ви спре ако действате енергично и със задължителното ви самочувствие,а ние ще сме тук за да ви съветваме и помагаме с каквото можем.

Вътрешни ремонти