Подобрете играта си на тенис на маса с подходящи тренировки

Всяка игра, които играете, трябва да се практикува, за да подобрите уменията си. Същото се отнася и за тениса на маса – трябва да тренирате, за да подобрите уменията си и да имате надмощие над опонента си. Много хора си мислят, че тенисът на маса е проста игра, при които само трябва да върнеш топчето в противниковата половина на масата. Това може да е така, но истинската същност на тази игра е във взимането на решения по изключително бърз начин.

Веднага щом противникът ви бие сервиз или върне топчето във вашата половина, трябва бързо да измислите стратегия за това как да ударите под подходящия ъгъл и стратегически да върнете топчето точно в тази част от половината на противника, така че да го затрудните максимално. И ако той успее да го върне, да имате предимство, което ще ви позволи да завършите разиграването в своя полза.

Манипулирането на топчето е много важна част от тренировките. Трябва да научите различните видове удари, за да може да затруднявате максимално противниците си, така че да може те да не успяват да ударят по подходящ начин и да имате възможност вие да направите подходящ удар.

Играейки тенис на маса вие също ще се научите как да връщате предимството си след вече направени грешки. Например, ако поднесете хубава топка към опонента си, то със сигурност трябва да се подготвите за неизбежното, т.е. за завършващ удар от негова страна. В тениса на маса ще се научите как да посрещате силни и трудни забивки според начина, по който противника удря. Според позицията на тялото на играча и траекторията на хилката му в момента на удара, ще разпознавате как и къде да посрещнете топчето.

Ниските топки са също един от трудните удари в тениса на маса. Това са ударите, при които топчето се потапя ниско и отива под нивото на масата. Ще се научите как да връщате такива топки и да продължите играта. Всичко това се постига с подходящи тренировки.

Сервизът се счита за един от най-важните фактори в играта. Обикновено това е ударът, който дава най-голямо предимство. Това е защото имате възможност да ударите така както искате с цел да затрудните максимално противника и да спечелите предимство още в началото на самото разиграване.

По принцип най-добрите сервизи са тези, при които се придава въртеливо движение на топчето, така че опонента да го върне по начин, по който ще ви улесни и ще можете да отвърнете със силен и завършващ удар. Ще научите различните видове сервизи с въртене на топчето по различен начин.

Възможността за манипулиране на топчето помага много в играта на тенис на маса. Играейки вие ще усвоите различните видове манипулации, за да може да затруднявате максимално опонента си. За това подходящите тренировки са много важни и ако искате да играете тенис на маса, научете различните стратегии и ще имате надмощие над противниците си.