Подходящи козметични масла

Различните марки козметика има вероятност да допринесат много ползи за лицето, косата и кожата на Вашето тяло. Едни от най-големите приятели на нашето тяло са точно натуралните етерични масла. Дарявайки ни с младост и красота, те снабдяват организма ни с важни и полезни минерали и вещества. Добре е да знаете някои неща, когато купувате подобен продукт и да се убедите най-вече, че купувате нещо наистина качествено и натурално. Най-добре би подействало масло, което е базисно и няма добавени примеси като ароматизатори и синтетични подобрители.
Интервалът на използване зависи основно от състоянието на косата и кожата или само на това, което искате да подобрите. Този вид козметика практически се ползва до три пъти месечно. Има козметични масла, които не са универсални и не трябва да се ползват за всичко. Например може да се отразяват добре на кожата на лицето, но да не се приеме добре използването им за косата.

Ето и някои примери: маслиновото масло доста по-трудно се абсорбира от косата, за разлика от други масла, а означава, че може да съсипе цвета й, ако полагате боя всеки месец. За сметка на това, маслините се отразяват чудесно на кожата по цялото тяло и я подхранват и овлажняват, но за косата по-добре да не рискувате и затова изберете нещо друго.

Арганово масло – един от най-превъзходните антиоксиданти, който може да се срещне в най-различни терапии за коса в последно време. В чистия си вид специалистите казват, че аргановото масло може да омазни сериозно косите ви. Предлагаме Ви да ги послушате.

Минерално масло – това натурално масло има редица полезни свойства, но ако нанасяйки го върху косъма има вероятност да образува доста плътен защитен слой, който пък да пречи на косата да поема нужните за растежа й полезни вещества. Базисните масла от палма и кайсиеви ядки пък се отразяват по чудесен начин на косата, заздравяват я и й придават блясък, без да я омазняват излишно.