Полезните страни на уеб позоваващи се на Flash технологиите

Често се среща редица големи марки като Coca Cola например да използват уеб дизайн, базиран на Flash технологиите,за да могат да се възползват от техните предимства и страхотно представяне посредством прилагането на сложни анимации пред потребителите. Flash, като инструмент от високо ниво за пресъздаване на уеб дизайн за красиви и функционални уеб сайтове се развива все повече, а това кара добре познатите компании да го предпочитат при представянето на своите нови продукти и услуги в интернет. Най-често подобни уеб сайтове се използват с презентационни цели и не се цели да стане известна дадена марка, а само неин продукт, като отговор на широка, протичаща паралелно протичаща рекламна кампания. Flash уеб сайтовете имат своите приемущества в няколко отношения, а те са:

• Интерактивност – скриптовият език предлаган за използване и интегриран във Flash, наречен Action Script предлага огромни възможности за фийдбак с потребителите на сайта. Прилагайки технологии програмисти и уеб дизайнери творят сайтове с модерен види онлайн игри, а това в повечето случаи кара потребителите да влизат отново.

• Съвместимост – благодарение използването на Flash, няма нужда да се тревожите дали вашият нов уеб сайт е с подходящ дизайн за визуализиране в в браузърите от различен вид. Няма нобходимост да се обмисляте дали отделните елементи ще се визуализират правилно при Internet Explorer, Opera, Safari или Firefox , защото създаденият с Flash уеб дизайн използва Flash Player, за да бъде показван на потребителите, инструмент широко интегриран в съвременните браузъри.

• Добра визия, като се използва анимация – изполвайки Flash технологията можем можем да се направи по-красив и ефективен уеб дизайн сайт, който грабва аудиторията, , а и е невероятен – често и различно от повечето познати уеб сайтове в интернет. Flash анимациите са базирани на векторни изображения, а това прави качестото по-високовсеки използван визуален детайл от вашия уеб сайт.