Полезни правила и съвети за вашия сайт

Когато говорим за вашият интернет сайт ресурсите и времето, което му отделяте трябва да е насочено опити да се уверите, че той действа да може да изпълнява целите, за които е бил създаден.

Предлагаме Ви пет кратки правила, които ще направят вашата работа доста по-ефективна и качествена

1. Не вкарвайте в работа страници който изразяват Welcome Приветстваща страница (Здравейте)

Те са като изящни, но безстойностни. Не позволявайте вашите посетители да бъдат изгонени заради липсата на нещото за което са влезли във вашият сайт.

2. Не използвайте дразнещи банери.

Раздразнителните банери само могат да раздразнят вашите потребители и вие да ги загубите окончателно за вашата кауза. Дори най-незаинтересованите потребители са нучили по какъв начин те да не им оказват влияние. Наблегнете на качественото съдържание, и вместо да залагате на банери поставите афилейт връзка към даден продукт, така клиентите няма да бъдат притисканиа сами ще решат.

3. Използвайте меню и навигация, които са ясни

Ако се случи че потребителите не могат да се ориентират лесно, за да намерят това, което търсят във вашият web site, то 99% те ще го изоставят. Това все пак не е път и те няма как да попитат някой, накъде трябва да се движат .

4. Наблюдавайте поведението на потребителя

Като знаете накъде ще се насочи, то ще знаете какво да му дадете, там – както например подобни услуги, продукти, статии и др.

5. Избягвайте използването на music files във вашият уеб сайт

Редица клиенти предпочитат подобна „екстра” обаче те не смятатколко раздразнително може една песен да бъде, която тръгва със зареждането на сайта, като по този начин му придава вид на спамърски т.е. с няма да може да удовлетвори техните търсения.

За да може да бъде постигнат добър сайт също так се нуждаете от добър уеб дизайн