Почивки лято 2012 – къде да почиваме това лято?

Тур-операторите и туристическите агенции у нас правят най-различни предложения за хората, които обичат да пътуват. Борбата за клиенти е огромна, за това всички се опитват да ги примамят, правейки колкото се може по изгодни предложения.

За следващия сезон лято 2012 туристическия пазар е буквално залят от оферти за почивки и екскурзии в България и чужбина. Разбира се, най-изгодните оферти, които се предлагат са за хотели на морето в България. Местните хотелиери правят всичко възможно да се харесат на туристите и да им предложат нужните услуги, за да се чувстват добре. Често те изготвят много изгодни туристически пакети, който са съпроводени от много намаления или отстъпки. Такива са, например офертите за ранни записвания, които спестяват на туристите доста средства и им осигуряват едни от най-добрите места в хотелите. Другите изгодни туристически пакети са all inclusive пакетите, които включват не само хранения и нощувки, но и достъп до всички съоръжения, а които разполага дадения хотел. Най-големите и луксозни хотели на морето у нас се намират в големите морски курорти , като Албена, Сленчев бряг и Златни пясъци. Тези места са най-предпочитаните и често посещавани от чуждестранни туристи, решили да прекарат своята почивка на море в България. Хотелите там предлагат страхотни условия за отдих и почивка. Тези курорти са подходящи и за спа почивка на море, защото често хотелите разполагат с модерно оборудвани спа комплекси. Там има професионални масажисти и козметици, работещи само с най-скъпата и качествена козметика на пазара. В тези Спа комплекси се предлагат различни терапии с морска вода, лечебна кал или водорасли.

Ако искате да прекарате своята почивка лято 2012, по-спокойно можете да се доверите на хотелите, които се намират в курортните селища по морето. Там хотелите на морето са по-малки, често семейни, а атмосферата е някакси по-спокойна. Китен, Несебър и Созопол са само малка част от местата, на които можете да отидете.Плажовете по тези места не са препълнени, както тези на големите курорти. Там можете да намерите много малки ресторантчета, предлагащи страхотна кухня. Те са като оазис, след цял ден под жаркото слънце.

Ако искате за своята почивка на море лято 2012 да направите нещо по различно, можете да отидете на някое по-екзотично място. почивка в Гърция и Турция са страхотен вариант за български туристи, защото хотелите не са никак скъпи, а природата е уникална.