Предимставата да закупим апартамент в затворен комплекс

Предимставата да закупим апартамент в затворен комплекс

Търсенето на имоти в затворени комплекси, става все по-голямо през последните години. Изследвания сочат, че близо 70% от апартаментите се продават преди груб строеж. Броят на проектите с контролиран достъп се увеличава. Тези имоти са предпочитани, защото са в по-спокойни райони, в нискоетажни сгради и със специфична архитектура.

Една от най-важните причини за покупка на апартамент в затворен комплекс са сигурността и спокойствието, които той предоставя. Липсата на непознати във входа и на детската площадка са част от критериите за спокойствие, които се свързват с комплексите от затворен тип.

Затворените комплекси имат редица предимства, част от които са:

– обикновенно затворените комплекси се правят в покрайнините на градовете, до големи пътни артерии, които спомагат за бърз достъп до центъра и други важни обекти;

– има много зелени площи;

– ниско строителство;

– има голямо отстояние между сградите;

– наличие на лично парко място;

– някои от тях предлагат редица допълнителни удобства като магазини, химическо чистене, фитнес и СПА център;

– басейн;

– по-лесно управление и поддръжка.

Желаещите да имат имот в затворените комплекси търсят сигурност, екстри, усобства за семейството, уединена среда и сходен социален статус. Всичко това отрежда на апартаментите в комплекси от затворен тип значителни предимства пред жилищата в панелни блокове и кооперации и стават все по-желани от млади семейства и потребители, търсещи по-добър жизнен стандарт.