Принцип на действие на ip камери

Живеем в динамично общество, в което всеки иска да се реализира на най-добрата позиция или просто да намери работа, която да му осигурява нужните доходи за един приличен стандарт на живот. Много често, заради стреса и динамиката в работата, не ни остава време за такива простички неща, като разговор. Важно е например да научим децата си да се пазят, да не отварят на чужди хора и преди всичко да си пишат домашните.

Ако обаче нямате вяра на детето си, и смятате, че все още не е дорасло, за да стои съвсем само у дома, или пък нямате доверие в своите служители, има един чудесен начин да разбирате по всяко време какво се случва с вашата собственост и семейството ви, поставете скрити камери.

Начина се нарича видеонаблюдение. Не си мислете, че това противоречи на добрия тон и морал, това просто е предпазна мярка, с която ще се чувствате по-сигурни. Много фирми, жилища, блокове, магазини и изобщо места, на които циркулират много хора ежедневно, има монтирани камери – ip камери, скрити камери, мини камери, безжични камери, системи за видеонаблюдение и др.

Всяка една от тези камери действа на подобен принцип, но все пак се различава по някои неща. Ако например искате да имате жива връзка, а не само да правите записи, може да си вземете една от многото видове ip-камери. Всяка една от тези модели камери разполагат с вграден уеб сървър и стандартните протоколи: HTTP/TCP/IP/UDP/SMTP/DDNS/SNTP/DHCP/FTP. Това означава, че може да установите отдалечен контрол.

Камерата се инсталира в помещението, като единственото, което трябва да направите е да я поставите на подходящо място – под тавана, стойка на стената, бюро, маса и други подобни, като няма нужда да свързвате никакви кабели. При някои от тях е необходимо да се свърже мрежов кабел с компютъра, на който ще се гледа. Но по принцип сигнала от камерата се получава посредством wi-fi.

След като сте инсталирали камерата, ще трябва да се идентифицирате в приложението в интернет, с което идва устройството. Всеки един производител на ip камери е разработил и свое интернет приложение, което посредством даден сателит позволява да се наблюдава помещението наживо.