Причини да не ме чуват в skype

Тук ще ви кажа за някои от възможните причини, заради които при разговор по skype, отсреща може да не ви чуват. Много хора са имали този проблем и дано тази публикация да им помогне.

Ако не ви чуват по скайп, пробвайте следните неща в тази последователност:

1. Първото нещо, което може да направите е да видите дали коректно сте свързали микрофона. Обикновенно конектора му е розов (или черен) и има цилиндрична форма. Свързва се обикновенно към розовия конектор отзад или отпред на компютъра. Вероятно там има и картинка на микрофон. Възможно е да сте го свързали на правилното място, но да не е влязъл достатъчно навътре. Натиснете го по-силно за да хлътне хубаво.

2. Ако това не е проблема може да видите дали не е намален звука на микрофона. Цъкнете с десен бутон на иконката доло в дясно до часовника, която прилича на високоговорител и после изберете Adjust Audio Properties. Тук цъкнете Audio и под Sound recording изберете бутона Volume. Сега под Mic Volume и пише Volume, местете плъзгача нагоре за да усилите звука на микрофона. (обясненията в тази стъпка се отнасят само за Windows XP)

3. Ако още не ви чуват можете да проверите дали всичко работи коректно в настройките на skype. Отидете там, като го отворите и в менюто горе изберете Инструменти и после Настройки… (ако е на английски предполагам е Tools и после Options). Сега отидете в Общи и в Устройства. Ако е на английски търсете Audio Settings. В прозореца трябва да има изображение на микрофон и лента под него за индикация на силата на звука. Свържете микрофона и говорете по него. В лентата за индикация се показва зелена лентичка при говор. Ако се показва тази лентичка, значи би трябвало всичко да е OK. Може би тогава проблема е в отсрещната страна.

Има вероятност и да е другаде проблема. Примерно в операционната система, в самия skype, в микрофона и т.н. Успех!