Работа за квалифицирани специалисти.

Tърсене на работа? Как най-често го правим? Казваме на нашите приятели и познати,че си търсим работа, преглеждаме сайтовете за работа, четем обявите в печатните издания. Да разчитаме само на приятел за помощ, за да открием работа е дълъг процес, а всекидневното преглеждане на обявите за работа понякога отнема доста време. Има ли начин нещата да стават по-бързо и по-лесно? Все повече се пише и говори за социалните мрежи и как те навлизат в личния ни живот и в бизнеса. Популярността им се дължи на това, че позволяват осъществяването на директен контакт с хора и организации, селектирани по определени критерии. Много често тези контакти не биха били възможни в офлайн света. Какъв би бил ефекта, ако включим социалните мрежи в нашия арсенал за търсене на нова работа? Известен факт е, че все повече работодатели използват социалните мрежи за проучване и подбор на служители.

Защо социалните мрежи са толкова привлекателни за търсещите и предлагащи свободни работни позиции?

Работодателят има възможност:

– Лесно и бързо да търси в големи обеми от профили;

– Удобен и бърз контакт с конкретен човек.

Търсещите работа разполагат с възможността:

– Да оформят профил, в който да опишат своите интереси и умения;

– Да е активен в процеса на професионалното си развитие.

Социалните мрежи се превръщат в доста ефективен инструмент за търсещия работа и по-добра професионална реализация. Нужно е само попълването на профила с актуална информация и периодичното му обновяване.

Хората все повече осъзнават предимствата, които им носят социалните мрежи. Потребителите им ще продължават да растат с бързи темпове. Пример за това са мрежи като LinkedIn, Facebook, Xing и др.

Наскоро в българското уеб пространство се появи нов сайт за работа JobSpace.bg .

Новото при него е ,че освен обяви за работа, предлага и електронна платформа за търсене и предлагане на работа. Тази система се нарича PlaySpace и е разработена на принципа на социалните мрежи. PlaySpace е допълнителна възможност за присъствие на търсещия работа в онлайн пространството.

Какво представлява е-платформата? PlaySpace позволява осъществяването на директен контакт между кандидатите и работодателите чрез система от съобщения. Системата позволява, работодател да се свърже с потенциален кандидат, без той да е кандидатсвал по определена позиция. Достатъчно е само кандидатът да обновява и поддържа CV профила си с актуална информация. PlaySpace е полезен и в обратния случай- дава възможност на търсещия работа да бъде активната страна и да се свърже с избрана компания, дори тя да няма активна обява на сайта.

JobSpace.bg дава възможност и на хората, желаещи работа временно или по проект да публикуват своя професионален профил, до който работодателите имат свободен достъп. Така работодатели и търсещи работа имат възможност за алтернатива.

Елате на www.JobSpace.bg и се възползвайте се от иновативния подход в подбора. Отделете малко време, за да попълните профила си качествено, както и периодично да го обновявате и това рано или късно ще ви донесе дивиденти.